ANNONSE
Annonse

Byråden vil selge barnehagen

Snart to år siden barnehagen brant

To: Ett år ca etter brannen var det fortsatt ikke svar å få for disse foreldrene og barna om når Bråtenalleen barnehage kunne åpne igjen. To år senere er det fortsatt ikke svar på det. FOTO: Arkiv.

Snart to år etter at Bråtenalleen barnehage brant, så er fortsatt branntomten der. Nå vil byråd Torger Ødegaard (H) selge.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.09.2013 kl 02:25

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

GREFSEN: Det kommer frem i et brev byråd Torger Ødegaard (H) har sendt til til bystyrets kultur- og utdanningskomité, som svar på spørsmål fra finanskomitémedlem Rina Mariann Hansen (Ap), om hva som egentlig skjer - eller kanskje ikke skjer - med tidligere Bråtenalléen barnehage.

Private overta?

- Mulighetsstudiet for barnehagen viser at skadene ved brann er såpass omfattende at barnehagen bør rives. I samme notat ble det antydet at det ville ta 2-3 år før barnehagen kunne ferdigstilles. Dette er en barnehage som nå vil bli foreslått solgt og bygget opp igjen av private. Jeg vil ta initiativ til å få satt i gang salgsprosessen umiddelbart over sommeren, skriver blant annet byråden.

Når ferdigstillelse?

Videre skriver byråden:

- Dersom kommunen finner aktuell kjøper er det sannsynlig at salgsavtale og avtale om leie av tomt vil være i orden i løpet av 4. kvartal 2013. Det er pr. i dag ikke mulig å antyde endelig ferdigstillelse av prosjektet. Når det gjelder barn og ansatte som gikk i Bråtenalleen barnehage er disse fordelt til andre barnehager i bydelen.

Lei midlertidige løsninger

Nordre aker Aps gruppeleder, Bente M. Larsen, er også engasjert i barnehagesaken. Sammen med Grefsen Arbeiderpartilags Kristina Aas Fure, og datteren Selma (2), har de tatt turen innom branntomta. Nå er de lei av midlertidige løsninger.

- Noen bruker kanskje nå opptil to timer ekstra med henting og bringing hver eneste dag. Det må være frustrerende. Nærområdet trenger at denne barnehagen kommer i drift igjen så fort som mulig, sier Aas Fure som ønsker seg plass til Selma i en gjenoppbygget Bråtenalleen barnehage.

- Å selge til private tror vi vil utsette oppstarten av barnehagen bare enda mer. Byråd Ødegaard kan ikke anslå når han tror det vil bli drift igjen. Det er ikke godt nok, mener Larsen og Aas Fure.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse