Byrådet entrer leiemarkedet

Velferdsbyråd Sylvi Listhaug (FrP) håper å kunne leie flere boliger til ordningen omsorg.
ARKIVFOTO: CAMILLA SVENDSEN

Byrådet søker flere lokaler for leie til sine boliger av typen Omsorg+.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: Omsorg+ er et tilbud til eldre som trenger ekstra omsorg, men som ikke trenger å bo på et sykehjem. I april håper kommunen at kontraktene er inngått, slik at flere eldre kan få bolig i de populære leilighetene som er under planlegging.

Stort behov

– Jeg har lagt merke til at under bystyrets høring 13. februar om inntak til sykehjemmene var de fleste enige om behovet for Omsorg+. Nå håper jeg at private utleiere har ledige lokaler som kan brukes til denne typen eldreomsorg, sier byråd for velferd og sosiale tjenester, Sylvi Listhaug, i en pressemelding.

Byrådet har allerede vedtatt å bygge om Økernveien 11 – 13 til Omsorg+, men dette blir først ferdig i 2008. Etter tilbakemeldinger fra bydeler, pleiepersonell og ikke minst eldre selv har byråden bestemt seg for å få bygd enda flere Omsorg+ prosjekter og helst før 2008.

– Jeg har fått så mange positive tilbakemeldinger på Omsorg+ prosjektet, og det er tydeligvis behov for langt flere enn Økernveien 11 – 13. Nå ringer det eldre mennesker til mitt kontor og lurer på når de kan flytte inn, for på Omsorg+ har de så lyst til å bo, sier byråd Sylvi Listhaug.

Godt alternativ

Omsorg+ skal ikke være et alternativ til sykehjem, men det skal forebygge behov for sykehjemsinnleggelser. Målgruppen er de som føler at de av ulike årsaker ikke lenger mestrer å bo hjemme.

– Vi vet at mange eldre mennesker plages av både ensomhet, isolasjon og mangel på fysisk trening. Omsorg+ vil være et bokollektiv der de kan omgås andre mennesker hver eneste dag og få være med på aktiviteter. Har de behov for å være alene, så kan de det også, for alle har hver sin leilighet. Målet er at de eldre skal trives bedre og rett og slett ha et bedre liv både psykisk og fysisk, sier byråd Sylvi Listhaug.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse