Byrådet: Vurderer bedre bo- og sanitærforhold for de tilreisende

Ordførerer Marianne Borgen, byrådssekretær Benjamin Larsen, og vaktmester ved Nordre Åsen Borettslag, Tomasz Bigot. Borettslaget ses øverst i bildet til høyre. Det er tilreisende som bor ved trikkestoppet ved Sinsenkrysset som er til sjenanse for borettslaget. FOTO: PRIVAT

Borettslaget skrev brev til kommunen, få dager senere kom ordføreren på besøk.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.01.2017 kl 17:10

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDRE ÅSEN: Onsdag fortalte Nordre Aker Budstikke om Nordre Åsens brev til Oslos politikere, om bekymring for og i tilknytning til romleir under Sinsenbrua - ikke langt unna borettslaget.

Les hele saken her.

Ordføreren: – Nyttig

Brevet til Oslos politikere er datert forrige uke, og få dager senere kom ordfører Marianne Borgen (SV) på besøk til borettslaget.

Se bildet større

Ordførerer Marianne Borgen, byrådssekretær Benjamin Larsen, og vaktmester ved Nordre Åsen Borettslag, Tomasz Bigot. FOTO: PRIVAT

– Jeg fikk for kort tid siden en henvendelse fra Nordre Åsen Borettslag om deres bekymringer knyttet til søppel og overnatting rundt Sinsenkrysset. Jeg ønsket å dra dit for å se og høre om situasjonen, forteller ordføreren.

– Det var veldig nyttig å høre om de erfaringer og bekymringer som borettslaget har. De fortalte at situasjonen nå ikke var så vanskelig, men at de var bekymret for våren og sommeren, og ønsket tettere oppfølging fra kommunen, forteller Borgen videre.

Og legger til at det nå er opprettet kontakt mellom Borgens byrådssekretær, som også var tilstede, og styrelederen i Borettslaget.

LES OGSÅ: Opposisjonen: – Raymond Johansen, gjør noe nå!

Bedre overnatting og sanitærforhold

Byrådssekretær for sosialbyråd Inga Marte Thorkildsen (SV), Benjamin Larsen, utdyper.

– Byrådet vurderer for tida tiltak for å bedre sanitær- og overnattingsmuligheter, i tråd med hva som står i byrådserklæringa. Hvordan eventuelle tiltak forankres politisk vil avhenge av omfang og kostnader, og er for tidlig å si noe om, ifølge Larsen.

Han forteller videre:

– Utover dette vil kommunen fortsette å følge opp forsøpling og lignende, og jeg vil melde de problemene som styrelederen tok opp med meg i går til byrådsavdeling for miljø- og samferdsel, som har ansvaret for slike oppgaver.

LES OGSÅ: Rådhuspolitikerne dro til romleiren på Kringsjå, tett opptil Lyns-idrettsbaner

Opplever stor forståelse

Se bildet større

Det har bodd folk under brua ved Sinsenkrysset i flere år. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Styrelederen oppsummerer følgende etter møtet:

– Vi informerte om bakgrunnen for vårt brev og opplevde stor forståelse for de utfordringene vi har med hensyn til romfolket. Ordfører, byrådssekretær og styret ønsker å finne en løsning som ivaretar det menneskelige aspektet samtidig som det igangsettes konkrete tiltak for å bedre situasjonen, ifølge Kjersti Hovland.

– De informerte om at det jobbes med å finne løsninger for de hjemløse, også for andre steder i byen, legger Hovland til.

LES HER HVA HØYRE, FRP OG VENSTRE MENER OM BYRÅDETS FORSLAG OM BOTILBUD OG BEDRE SANITÆRFORHOLD!

Vil bevare det trygge bomiljøet

Hun sier at borettslaget vil bli holdt orientert i det videre arbeidet, og inntil videre skal det være tett oppfølging av politi og Ruskenpatruljen.

– Nordre Åsen borettslag er et trygt og godt sted å bo og det ønsker vi å bevare, sier Hovland.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse