Bysyklene kommer helt til Ring 3

To nye bysykkelstativer er på trappene – både øverst i Nydalen og ved Tåsen senter. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Både Tåsen senter og Nydalen, helt oppe ved Ringveien, får bysykkelstativer. Men det blir trolig ikke klart i løpet av denne sesongen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.10.2016 kl 10:33

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

TÅSEN/NYDALEN: Er du bysykkelsyklist og følger med på kartene til Oslobysykkel.no, vil du ha sett at det er planlagt et stativ langs Ring 3, i Gjerdrums vei øverst i Nydalen. Dette er det første stativet helt ute ved Ring 3. Nærmest i dag er stativet ved BI i Nydalen, og Storo Storsenter.

Se bildet større

Her i Gjerdrums vei kommer nytt bysykkelstativ. Bygget til høyre, og det på andre siden av Akerselva, skal bli studentboliger. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Det er godt nytt for dem som vil sykle fra oversiden av Ring 3 og mot sentrum, eller trene lårmysklene den andre veien.

Vi har undersøkt med Oslo Bysykkel, som driver bysykkelordningen, om når dette er planlagt ferdig. På mail svarer de at det foreløpig ikke er satt noen dato for når stativet åpner.

Sykkelstativet vil trolig bli flittig brukt av de framtidige beboerne i de kommende studenthusene i Gjerdrums vei 10-12.

LES OGSÅ: Barn og ungdom vandaliserer bysykler

Se bildet større

Slik ser bysykkelkartet ut på oslobysykkel.no. Foreløpig er ikke Tåsen-stativet registrert, men det kommer trolig neste år.

Bysykler ved Tåsen senter

Minst like gledelig, men ikke synlig om du bare har fulgt med på bysykkelkartet, er at det kommer et nytt stativ på Tåsen.

LES OGSÅ: Slik kan nye Tåsen senter bli

Se bildet større

Her, ved Tåsen senter i Rolf Wickstrøms vei, kommer det nytt bysykkelstativ. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Hos Plan- og bygningsetaten har vi nemlig funnet ut at det allerede i januar ble gitt tillatelse til oppføring av et nytt bysykkelstativ utenfor Tåsen senter.

Etter at tillatelsen ble gitt, har imidlertid søknaden blitt endret, etter innspill fra Statens Vegvesen. Stativet ønskes flyttet til den andre siden av gang- og sykkelveien forbi senteret.

– Ang. stativet på Tåsen så er vi i dialog med Statens Vegvesen om avtale (…) Mest sannsynlig vil det komme til 2017-sesongen, skriver Oslo Bysykkel i en e-post til Nordre Aker Budstikke.

MER SYKKEL:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse