- Bytt ut oljefyren nå!

Nordre Aker Natur og Ungdom, Tonje Vaksvik, Eirin Meinich, Idunn Hylland og Ingrid Strand fra Kjelsås og Korsvoll. Foto: Utlånt.

Mandag 7. April sendte Nordre Aker Natur og Ungdom brev til 11 skoler i bydelen som i dag bruker oljefyr til oppvarming og anbefalte sterkt at de erstatter den med mer miljøvennlige alternativer.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.04.2008 kl 14:31

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDRE AKER: – Å bytte ut oljefyren er ikke vanskelig, og det er også økonomisk lønnsomt. Oljefyr er avleggs og av hensyn til klimaet er det viktig at alle skolene i bydelen slutter å bruke denne fossile energikilden som oppvarming, sier Eirin Meinich i Nordre Aker Natur og Ungdom.

342 kommunale oljefyrer

I Oslo i dag finnes det 341 oljefyrer i kommunale bygg. Teller man med de private vil dette tallet være mye høyere. Bruk av oljefyr som oppvarming står for 6.5% av Norges klimagassutslipp.

Det er viktig at oljefyrene byttes ut for å kutte disse utslippene, og Nordre Aker må ta sin del av ansvaret, mener Nordre Aker Natur og Ungdom.

Miljøvennlige alternativer

De foreslår i brevet at skolene bytter ut oljefyren med miljøvennlige alternativer som biopellets eller varmepumpe. På noen skoler er det også aktuelt å koble seg til fjernvarmenettet.

Oslo byråd har vedtatt at alle oljefyrer i kommunale bygg skal byttes ut innen 2013. Oljefyr er derfor ikke lenger noe alternativ for de kommunale skolene i bydelen.

– Det finnes ingen gode grunner til å fremdeles bruke skitten olje som oppvarming. For hver dag skolene fortsetter å fyre med olje, bidrar de til den globale oppvarmingen, sier Meinich.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse