Bytter tre km med ledninger

Det blir trafikklys i Frysjaveien en stund fremover. Foto: Kristin Tufte Haga

I området Frysja/Brekke/Kjelsås byttes det nå hele tre kilometer med vannledninger.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.03.2008 kl 08:00

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

FRYSJAVEIEN: Vann- og avløpsetaten arbeider nå flere steder i Frysjaområdet. Flere kilometer med gamle vannledninger skal byttes ut. Nordre Aker Budstikke har tidligere skrevet om arbeidene i Frysjaveien opp til Brekke, men etaten har også satt i gang ledningsarbeid i Radioveien, og i Frysjaveien opp mot Maridalsveien – sistnevnte med trafikklys.

3 kilometer ledning

– Vi skifter ut tre kilometer med gamle vannledninger. Trafikklysene i Frysjaveien vil bli stående noen uker etter påske også, men vi planlegger å ferdigstille arbeidene begge steder i Frysjaveien i oktober. Radioveien vil bli ferdig i slutten av april, kan prosjektleder i etaten, Lars Wermskog fortelle.

Han legger til at det i overgangen fra Frysjaveien til Brekkeveien, i Lytterveien og Kjelsåsveien, også vil bli satt i gang ledningsarbeid i april/mai.

70 – 80 år gamle

– Men dette er et kontinuerlig utskiftingsarbeid av vannledninger som er omtrent 70-80 år gamle, og har ingenting med forrige høsts forurensningshendelse fra Maridalsvannet å gjøre, sier prosjektlederen.

– Men hvorfor ikke bli ferdig med ett sted av gangen, fremfor å holde på mange steder samtidig?

– Vi har tre anlegg i området, hvor det skal byttes tre kilometer med nye vannledninger. Vi starter på alle anleggene samtidig, siden de alle trengs å fornyes nå, sier Wermskog.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse