Test: Canon Ixus 100IS

Canons slankeste

Et ideelt reisekamera - hvis man kan akseptere en bildekvalitet på det jevne.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.07.2009 kl 10:15

AKAM.NO: Canon Ixus 100IS erstatter Ixus 85IS, og har fått videoopptak i HD-oppløsning, bedre vidvinkel og et par ekstra megapiksler.

Her finner du alle spesifikasjonene

Kamerahuset er totalrenovert Ixus, med mer kompakt og enhetlig design. Ixus 100IS skal være Canons slankeste lommekamera noensinne. Med drøye 18 mm midje nærmer Canon seg Casios løvtynne Card-serie som markedsføres på å være minst.

Canon har på sin side klart å beholde søker og gitt kamerahuset en bedre ergonomisk utforming. Derfor bør Ixus 100IS appellere til den som både ønsker et stilig og ultrakompakt kamerahus, men også tilfredsstillende fotoopplevelse.

Sjekk hvor mange stjerner vi deler ut til Canon Ixus 100IS

Fysisk

Harmonisk, solid og kompakt hus som blir med overalt. Det ligger dessuten godt i hånden.

Skjermen er helt ok til å være Canon, men med søkeren viser Canon at dette fremdeles er et kamera tiltenkt fotografer og ikke bare moteløver.

Optikk med 3x zoom fra 33-100 mm er ikke spesielt brukervennlig. Batteriet er litt for slapt.

Les mer om kamerahuset og batteriet her

Brukervennlighet

Enkel meny, nok av ferdiginnstillinger for de lateste og et noe begrenset Program-modus med manuell hvitballanse og definerbare fargerom for de som vil bestemme litt mer selv.

Optisk bildestabilisator trekker opp, mens HD-video virker litt som en reklamegimmick: Til tross for 1280x720-punkters oppløsning er videokvaliteten bare helt ok.

Les mer om brukervennligheten her

Bildekvalitet

Etter det seriøse førsteinntrykket er det litt synd at bildekvaliteten ikke ligger mer enn middels bra an. Rett ut fra kameraet er gjengivelsen noe slørete. Kameraet presterer bedre ved vidvinkel og lav blender.

Les mer om bildekvaliteten her

Konklusjon

Canon Ixus 100IS er et ideelt lommekamera. Det er blant de netteste på markedet, men samtidig har Canon tatt hensyn til fotografen, ved å bevare søker, og levert et generelt godt gjennomtenkt kamerahus.

Blits sitter på riktig side av optikken, og selv uten gripeflater ligger kameraet trygt i hånden på grunn av den symmetriske formen.

Casios superslanke kameraer har måttet ofre mer for utseendet. For eksempel gir den overdimensjonerte, utstående skjermen i EX-S10 dårligere grep. Canon har også spandert optisk bildestabilisator, noe som er viktig for disse små og lette kameraene.

Når det er sagt, er det to viktige aspekter som trekker Ixus 100IS ned. Brennvidden er ikke spesielt god, og bildekvaliteten ligger kun på det jevne.

Altenativer:

Nikon Coolpix S620. Les test her

Canon Ixus 870IS. Les test her

Les hele testen av Canon Ixus 100IS på Akam.no

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...