Captain Radio med lengsel etter kosmos

ENDA MER VERDENSROM: Captain Radio har gått fra engelske til norske tekster og er enda mer inspirert av verdensrommet, skogen og barndom på den kommende plata. F.v. Bjørn Marius Kristiansen, Nils Martin Haugfoss, Kjetil Grundetjern og Anders Nilsen. FOTO: Foto: Trine Solberg

Captain Radio har gått fra engelsk til hedmarksdialekt og er i gang med å lage nye Captain Radios første plate. Om skog, barndom og verdensrommet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.08.2013 kl 16:11

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

PÅ PARKTEATERET: Fredag spilte Captain Radio konsert på Parkteateret. Nå er de snart klare for å gi ut plate på norsk. FOTO: Foto: Trine Solberg

PARKTEATERET: "On Your Left, Eart" var bandets første plate, bygd på det vokalist, gitarist og låtskriver Bjørn Marius Kristiansen hadde starta på da Captain Radio var hans soloprosjekt fram til 2009. 

Nå er hele bandet, som videre består av trommis Nils Martin Haugfos, bassist Kjetil Grundetjern og gitarist Anders Nilsen, med fra starten av og det fører selvsagt til bred idémyldring. 

- Det musikalske er jo alle våre interesser blanda. Det er et såpass kollektivt geskjeft at vi klarer ikke spore låtene tilbake til noen spesielle inspirasjonskilder, forteller Bjørn Marius. 

Dittoslo.no møter ham og resten av bandet på Parkteateret etter en heftig konsert, blant annet med et helt parti gjort kun på improvisasjon. 

- Det er sjeldent at vi spiller akkurat det samme fra konsert til konsert, forteller Anders. 

HØR OG STEM PÅ CAPTAIN RADIO I BANDWAGON HER

Fra engelsk til Hedmarksdialekt

Tekstene til Captain Radio bærer serpreg til de tusen, kretsende rundt de tre temaene barndom, verdensrommet og skogen, hvilket Bandwagon-låtene "Månen" og "Bak et Rotvelt" er klare eksempler.

- Månen er jo den låta folk flest vet om og kan. Den gir forskjellig mening hver gang jeg hører den og jeg synes det er en veldig spennende tekst, sier Bjørn Marius. 

"Bak et rotvelt" innehar en av tekstene som er spesielt inspirert av dikteren Hans Børli, som sammen med Jim Morisson nevnes som en stor inspirasjonskilde. 

- Et møte mellom skinnbukse og mariusgenser, kaller Anders det.  

At det skulle synges på dialekt denne gangen, fant de ut etter å ha funnet ut at de hadde en kollektiv interesse for svenske band som sang på svensk. 

- Vi begynte å oversette noen av låtene og fant ut at det ble ganske bra, forteller Bjørn Marius.

- Alle ordene og setningene ble mye sterkere. Det betyr mye mer. På engelsk kan du si hva du vil og komme unna med det fordi det er så langt unna hjemme. 

DITTOSLO INVITERER TIL GRATISKONSERT LES MER HER

Video om lengselen mot verdensrommet

Videoen til "Månen"er spilt inn i Ekserserhuset i Kristiansand, en gammel gymsal fra 1805. Tre dager hadde de til rådighet hvorav to av dem gikk med til rigging og den siste til innspilling.

Det hele skjedde i regi av Adrien Le Gall.

- Det er den beste musikkvideoen jeg har sett. Jeg tror det er den aller feteste visuelle opplevelsen jeg har hatt, sier Bjørn Marius om bandets debut-video. 

Handlingen foregår delvis i øvingslokalet og delvis i det som kan sies å være bandets andre hjem, verdensrommet. 

- Det er en sånn barnslig lengsel mot verdensrommet der. Så sånn sett så fanga Adrien hele essensen av Captain Radio. 

SE VIDEOEN TIL "MÅNEN" HER

- Verdens feteste band

Det er mye musikk i livene til Captain Radios medlemmer. Alle enten er eller studerer for å bli musikklærere. 

De møttes på musikkstudiet på Universitetet i Agder, mye takket være John Frusciante, som Kjetil og Bjørn Marius hadde en felles forkjærlighet for. 

Så gikk altså Captain Radio fra å være et soloprosjekt til å bli et band og det har siden bare gått én vei.

- Jeg synes vi er verdens feteste band. Jeg er veldig glad for å få spille i favorittbandet mitt. Det er litt inn å si at man ikke bryr seg, men jeg har veldig lyst til at flest mulig skal høre musikken vår og få glede ut av det. 

HØR ALLE BANDWAGON-LÅTENE OG STEM PÅ DIN FAVORITT HER

LES OGSÅ: Langt mer enn en skatepark

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse