Celine - med rett til å rapportere

 

I flere uker fremover kan Celine Vik fra Kjelsås smykke seg med tittelen som «miljøreporter for Kraftrevyen». Avisartiklene hun skal skrive kan du lese her hos oss.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
OSLO/KJELSÅS: Den 5. juni inviteres alle barn til Barnas miljøfestival i Frognerparken. En rekke morsomme miljøaktiviteter, spill, konserter, utstillinger og ikke minst barna selv, kommer til å sette sitt preg på det som blir tidenes største norske miljøfestival.

I ukene frem mot miljøfestivalen har 12 skoleelever fra seks Oslo-skoler fått tittelen «miljøreporter». Oppdraget de har fått er å ta bilder og levere artikler til lokalavisene sine om miljøspørsmål som opptar dem selv, vennene deres og kanskje også lærerne ved skolen. Artiklene skal publiseres i våre utgaver under vignetten «Kraftrevyen». De driftige miljøreporterne skriver også for miljøbloggen Kraftrevyen.no.

Flere skoler i Oslo har også blitt plukket ut til å være med på et eget skoleprosjekt om energieffektivitet. Elevene har blitt utfordret til å komme opp med forslag til hvordan skolene deres kan bli mer energieffektive.

Bidragene skal stilles ut under Barnas miljøfestival og vurderes ut fra kreativitet, hvor gjennomførbart prosjektet er og hvor mye energi skolen vil spare på tiltaket. Det beste skoleprosjektet får en miljøpris på 100.000 kroner av Hafslund til å realisere sitt tiltak ved sin skole.

Ved siden av at artister som A1, Jaa9 og Onkl P og Tone Damli Aaberge spiller, skal det arrangeres et eget Melodi Grand Prix Junior-show med Heidi Marie fra Barne-TV. Fotballspillere fra Vålerenga kommer også til miljøfestivalen i Frognerparken for å lære bort noen kule fotballtriks.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse