Celine - med rett til å rapportere

I flere uker fremover kan Celine Vik fra Kjelsås smykke seg med tittelen som «miljøreporter for Kraftrevyen». Avisartiklene hun skal skrive kan du lese her hos oss.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

OSLO/KJELSÅS: Den 5. juni inviteres alle barn til Barnas miljøfestival i Frognerparken. En rekke morsomme miljøaktiviteter, spill, konserter, utstillinger og ikke minst barna selv, kommer til å sette sitt preg på det som blir tidenes største norske miljøfestival.

I ukene frem mot miljøfestivalen har 12 skoleelever fra seks Oslo-skoler fått tittelen «miljøreporter». Oppdraget de har fått er å ta bilder og levere artikler til lokalavisene sine om miljøspørsmål som opptar dem selv, vennene deres og kanskje også lærerne ved skolen. Artiklene skal publiseres i våre utgaver under vignetten «Kraftrevyen». De driftige miljøreporterne skriver også for miljøbloggen Kraftrevyen.no.

Flere skoler i Oslo har også blitt plukket ut til å være med på et eget skoleprosjekt om energieffektivitet. Elevene har blitt utfordret til å komme opp med forslag til hvordan skolene deres kan bli mer energieffektive.

Bidragene skal stilles ut under Barnas miljøfestival og vurderes ut fra kreativitet, hvor gjennomførbart prosjektet er og hvor mye energi skolen vil spare på tiltaket. Det beste skoleprosjektet får en miljøpris på 100.000 kroner av Hafslund til å realisere sitt tiltak ved sin skole.

Ved siden av at artister som A1, Jaa9 og Onkl P og Tone Damli Aaberge spiller, skal det arrangeres et eget Melodi Grand Prix Junior-show med Heidi Marie fra Barne-TV. Fotballspillere fra Vålerenga kommer også til miljøfestivalen i Frognerparken for å lære bort noen kule fotballtriks.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon