Christian (11) imponerte på alpinfestival

Forrige helg deltok over 40 alpinister fra Kjelsås på den store alpinfestivalen Bendit Cup på Ål. FOTO: FOTO: Mats Walday

Kjelsås-alpinist Christian Oliveira Søvik snuste på pallen da Norges største alpinfestival ble avviklet på Ål.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.03.2013 kl 10:50

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Iver, Christian og Magnus er på ski nesten hver dag gjennom hele sesongen. FOTO: FOTO: Mats Walday

Se bildet større

Henrik Bjerke Nymoen (t.v), Christian Oliveira Søvik, Iver Walday Næss, Magnus Grimkelsrud og trener Sølve Grimkelsrud representerte Kjelsås alpin under årets Bendit Cup på Ål. FOTO: FOTO: Pål Magnus Tømmervold

Se bildet større

Iver Walday Næss (t.v), Christian Oliveira Søvik (midten) og Magnus Grimkelsrud håper en dag å få kjøre verdenscup i alpint. FOTO: FOTO: Mats Walday

ÅL/OSLO: Denne helgen var om lag 700 barn i alderen 12 år og yngre samlet til en gedigen skifest på Ål i Hallingdal.

Bendit Cup, som blir ansett for å være et slags NM for de yngste, ble arrangert for tiende gang. Én av deltagerne som markerte seg var den ambisiøse Kjelsås-løperen Christian Oliveira Søvik.

- Dette var morsomt! Jeg er fornøyd med rennene, som ble en av de finere opplevelsene jeg har vært med på, sier Christian.

Topplassering

I fredagens super-g-renn var han bare et halvt sekund fra å kapre en plass på pallen, og ble nummer 7 av 149 startende. En plassering trener Sølve Grimkelsrud var strålende fornøyd med.

LES OGSÅ: Kaja (13) er framtidens OL-håp

Med det dokumenterte 11-åringen at fremgangen denne sesongen har vært imponerende. I fjor var Christian i samme disiplin seks sekunder bak stortalentet Sander Steen-Olsen fra Heming. I år var avstanden bare 47 hundredeler!

- Målet er en dag å kjøre verdenscup, og det skal jeg klare ved å være målrettet på trening. Forbildet er Aksel Lund Svindal, sier Grefsen-gutten.

Treningsiveren kom virkelig til syne da han etter en lang konkurransedag lørdag, tok en økt med egentrening etter at de fleste hadde forlatt bakken.

Dyktige lagkamerater

I storslalåm ble Christian nummer 16 og i søndagens slalåm endte han på 11.plass.

I det hele tatt ble forrige helg en fin markering av Kjelsås' hundreårsjubileum, med over 40 løpere på start i årets Bendit Cup.

Iver Walday Næss viste på nytt at han er et lovende alpintalent med to topp 20-plasseringer i løpet av skifestivalen. Også han har mål om å bli en toppalpinist.

Verdt å merke seg er dessuten at Magnus Grimkelsrud, som er året yngre enn Christian og Iver, kjørte inn til en fin 35.plass i super-g i den samme klassen. Neste sesong er det nærliggende å tro at unggutten vil ha gode forutsetninger til å kunne følge opp Christians topplassering, siden Magnus kjører i klassen U12 også neste år.

Magnus og Iver har hver for  seg kapret pallplasseringer i de to siste rennene i Oslocup, etter knallhard konkurranse fra løpere i de andre Oslo-klubbene. Hvert renn er som et «kretsmesterskap» for Oslo skikrets.

LES OGSÅ: Unge alpinister i farta

LES OGSÅ: Multitalentet Fabian best i to idrettsgrener

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse