Har kjøpt Ica Norge: Coop må kvitte seg med Rimi-butikk i Nordre Aker

RIMI: Coop må selge en av dagens Rimi-butikker i Nordre Aker, men beholder butikken på Korsvoll, som blir omprofilert til Coop Extra eller Prix. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Coop tredobler sin tilstedeværelse i Nordre Aker når kooperasjonen overtar Rimi- og Ica-kjedene, men tvinges til å selge én butikk.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.03.2015 kl 12:49

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

RIMI: Coop beholder Rimi i Marsveien på Kjelsås, men butikken vil bli omprofilert til Coop Extra eller Prix. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Se bildet større

COOP: Kristin Paus er kommunikasjonsdirektør i Coop Norge, og bor på Ullevål. FOTO: COOP NORGE

Se bildet større

ICA: Ica på Ullevål stadion beholdes av Coop, og blir enten en Mega eller Extra-butikk i Coop-kjeden. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

NORDRE AKER: I dag driver Coop tre dagligvareforretninger i Nordre Aker: Coop Marked-butikkene på Damplassen i Ullevål Hageby og i Betzy Kjelsbergs vei på Grefsen, samt Coop Prix på Kjelsås.

Til sammenlikning driver Ica Norge seks butikker i vårt område; Rimi-butikkene på Storo, Nydalen, Kjelsås og Korsvoll, og Ica-butikkene på Storo Storsenter og Ullevaal stadion.

LES OGSÅ: Vinje (H): – Kjøpmannen tar feil om søndagsåpne butikker

Coop Extra, Mega og Prix

Kommunikasjonsdirektør i Coop Norge, Kristin Paus som dessuten bor på Ullevål, kan ennå ikke gå ut med hvilke av Coop-kjedene dagens Ica-eide butikker vil bli omprofilert til.

– Men i utgangspunktet vil dagens Ica-butikker bli omprofilert til Coop Mega eller Coop Extra, mens Rimi-butikkene blir Coop Extra eller Coop Prix, sier Paus.

Coop driver i dag mer enn 800 dagligvarebutikker i Norge. 4. mars fikk selskapet tillatelse av Konkurransetilsynet til å overta Ica-kjedens 550 Ica- og Rimi-butikker i Norge. Coop kjøpte butikkene for 2,5 milliarder kroner, skriver E24.no.

Må selge Rimi Storo

En betingelse for overtakelsen av Ica Norge, var at Coop selger 93 av sine butikker på landsbasis til henholdsvis NorgesGruppen og Bunnpris. I Oslo er kjeden pålagt å selge 3-4 butikker.

Dette fordi Coops markedsposisjon i enkelte områder ble for sterk, i følge Konkurransetilsynet.

I Nordre Aker betyr det, i følge Coops egen oversikt, at dagens Rimi Storo, i Vitaminveien 1, må selges til Bunnpris.

Alle de øvrige Rimi- og Ica-butikkene i Nordre Aker vil bli innlemmet i Coop-konsernet.

– Det ser slik ut ja, men jeg kan ikke si med hundre prosent sikkerhet at ingen av dagens butikker blir nedlagt, sier Paus.

LES OGSÅ: Slik kan nye Rema 1000 Skeidbanen bli

Utvider med franchise-organisasjon

Coop er organisert i 104 samvirkelag, som eier butikkene i kjeden. Coop Øst driver butikkene i Oslo, Akershus, Hedmark, Østfold og Oppland.

Flere av butikkene Coop overtar fra Ica Norge er imidlertid franchisedrevet, hvilket vil si at kjøpmenn driver butikkene på lisens fra Ica. Coop overtar nå disse franchiseavtalene, og vil opprette et eget datterselskap, under Coop Norge, som skal organisere disse.

LES OGSÅ: Sprittaxiene utvider – selger narkotika til ungdom

Nye butikker i løpet av 2016

Konkurransetilsynet vil endelig godkjenne Coops Ica-kjøp når de 93 butikkene er solgt og overtatt av NorgesGruppen og Bunnpris. Først da vil dagens Ica-eide butikker bli integrert i Coop.

– Utrullingen av nye butikker vil begynne kort tid etter det. Men vi vil nok være langt inn i neste år før de 450 butikkene er omprofilert til Coop. Når butikkene i Oslo står for tur er foreløpig veldig usikkert. Den planen legges nå, sier Paus.

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse