Da er skiltene på plass

Da er det oppe og avgjort - veien er stengt for gjennomkjøring. Gutta fra SKILT design as i Drammen - Didrik og Bent er ferdig med jobben. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Og etter hvert kommer bommen opp også.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.11.2017 kl 09:19

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: I forrige uke fortalte beboere i nederste del av Lachmannsvei, eller mer kjent som Osebakken- eller Osetbakken - at nå var nok nok. Veien er privat, og beoberne og veilaget har bestemt seg for å stenge veien for gjennomkjøring.

Mandag denne uka kom skiltene på plass, ett der Midtoddveien munner ut i parkeringsplassen ved turveien ovenfor Oset, og ett skilt på toppen ved Langsetløkka, og også hvor beboerne opplyser at bommen skal settes opp.

Se bildet større

Og ved Langsetløkka står det andre skiltet. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Privat vei

– Som vi alle kjenner, skal Lachmanns vei, øst for kryss med Langsetveien, opparbeides til kommunal veistandard og denne delen av veien endrer da status til offentlig vei. Lachmanns vei fra Langsetløkka og ned Osebakken vil fortsette å være en privat vei, i tillegg til å være regulert til gang- og sykkelvei for alle. Denne nederste delen av Lachmanns vei er regulert til gang- og sykkelvei i Oslo kommunes reguleringsplaner for området (vei 9401), men med tillatelse til kjøring med bil inn til de eiendommer som ligger til veien, står det i infoskrivet som er sendt til beboerne i veien og området.

Videre at det oppleves å ha vært mye trafikk i denne delen av veien, samtidig som den slites i stykker og forfaller, på beboernes regning.

– Svært farlig vei å ferdes i

– Osebakken er en svært farlig vei å ferdes i for barn på vei til og fra skole/barnehage, barn som ferdes til og fra trening og friluftsområdet vårt på Langsetløkka, og alle andre som går eller sykler i den. Vi som bor inntil denne delen av veien har flere ganger vært vitne til skremmende og trafikkfarlige episoder, hvor også barn og fotgjengere har vært involvert, står det også.

Tett dialog

Preben Øiamo er i veilaget og understreker at veien nå nettopp stenger for gjennomkjøring, først og fremst for å ta vare på sikkerheten til myke trafikanter, små og store. 

– Dette gjøres også i tett dialog med Bymiljøetaten, samt andre relevante aktører innenfor nødetater, post, og renovasjon. I tillegg til bom settes skilt opp nederst og øverst i bakken, som viser at bakken er gang- og sykkelvei og at det kun skal kunne kjøres til eiendommene. Skiltene skal på plass i løpet av denne uken. Det vil si at i praksis er veien nå stengt for gjennomkjøring, sa Øiamo til lokalavisa, forrige mandag.  

HER KAN DU LESE HELE SAKEN FRA FORRIGE UKE

Se bildet større

Dette skiltet kom i tillegg opp denne uka - det pågår også arbeider i bakken. FOTO: PRIVAT

LES OGSÅ: '

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse