Da landbruksministeren kom på lunsj

Ikke hver dag landbruksministeren kommer på lunsj på Kjelsås. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Landbruksminister Jon Georg Dale (Frp) og direktør Randi Flesland fra Forbrukerrådet, kom til Kjelsås for å snakke med de gamle om mat.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.05.2017 kl 08:55

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: Heller ikke hver dag man blir ønsket velkommen til lunsj av landbruksministeren, ved Myrer bo- og servicesenter. Ministeren sto på trappa og tok i mot de eldre hjemmeboende, som var blitt hentet til Myrer i regi av bydelen.

Eller Babette dagsenter, som spisetilbudet til eldre hjemmeboende heter, i bygget ved Myrerjordet på Kjelsås.

Forbrukerrådets direktør Randi Flesland var også på besøk til Babette denne torsdagen, og sammen med landbruksminister Jon Georg Dale lanserer de konkurransen Gylne Måltidsøyeblikk.

Se bildet større

Forbrukerrådets direktør Randi Flesland var også med på besøket ved Myrer Bo- og servicesenter. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Sykehjemsmat og matordninger for hjemmeboende

Det er tredje året konkurransen blir arrangert.

– Konkurransen skal øke bevisstheten om maten og måltidenes betydning for eldre. I år utvides konkurransen fra å kun dreie seg om sykehjemsmat, til også å inkludere varierte matordninger for eldre hjemmeboende, ifølge informasjon fra Landbruks- og matdepartementet - her kan du lese mer om konkurransen.

– Konkurransen er et virkemiddel for å bidra til at eldre får servert personlig tilpassede måltider av høy kvalitet hver dag. Måltidet skal være et av dagens høydepunkt, og målet med årets konkurranse er å skape mer engasjement rundt måltidene, sier landbruksministeren selv på egen nettside.

Statsråd Dale og Flesland spiste lunsj sammen med fem hjemmeboende ved Babette, som er engasjerte i matomsorg for eldre.

Det ble også snakket om de eldres synspunkter, ønsker og tanker om matleveringsordninger.

LES OGSÅ: Superkokken testen maten til de gamle. Hva han synes? Se video i saken.

Se bildet større

Bydelsutvalgsleder Per Henry Christiansen (H) - til høyre - var også tilstede under lunsjen torsdag med blant annet landbruksminister Jon Georg Dale i midten og direktør i Forbrukerrådet, Randi Flesland til venstre. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Retthjem.no

I tillegg ble Rett hjem-appen presentert. Hjlpepleierne hjelper eldre å bestille mat hjem gjennom et nettbrett. Det skal også være mulig for de eldre å ringe å bestille selv.

Bydelsutvalgsleder Per Henry Christiansen (H) var også tilstede under lunsjen. Han ønsket velkommen til alle gjestene, og så sitt snitt til også å fortelle landbruksministeren om alle de flotte resultatene på de forskjellige brukerundersøkelsene i Nordre Aker.

Det var en fin tone rundt bordet, og fleipen sitter løst blant de faste gjestene.

Blant annet ble det servert kremet kyllingsuppe.

150 millioner måltider

Mattilbudet til de eldre skal styrkes.

– Tall fra SSB viser at dersom man skal opprettholde dagens tilbud i 2050, krever dette at det blir produsert over 150 millioner offentlige måltider årlig. Det er derfor viktig å identifisere gode matordninger for eldre, informerer Landbruks- og matdepartementet.

Se bildet større

Ikke hver dag en minister står klar til å ta imot gjestene ved Myrer Bo- og servicesenter. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

LES OGSÅ:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse