- Dagens ungdom fortjener OL i Oslo

Seks folkemøter om OL. Første starter mandag.

Foto: Arkivfoto

Mandag blir det folkemøte om OL på Hemings klubblokaler. Før valget 9. september skal Idrettsforbundet ha totalt seks folkemøter i Oslo.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.08.2013 kl 20:59

OSLO: Mandag 9. september skal innbyggerne i Oslo stemme på hvilke partier de vil ha inn på Stortinget. Samtidig skal Oslos befolkning stemme ja eller nei til et OL i hovedstaden 2022.

Frem mot valget blir det massemønstring fra ja-siden for å informere om hva et OL i Oslo vil bety både for byen og idretten, og i den forbindelse arrangeres fem folkemøter. Første møtet holdes allerede mandag på Hemings klubblokaler i Gulleråsveien 5.

- Først og fremst ønsker vi å få gjort flest mulig oppmerksom på at det er folkeavstemning. Så vil vi begrunne hvorfor vi mener det er rett å arrangere OL i Oslo, sier Idrettspresident Børre Rognlien til dittOslo.no.

Kjempeløft for idretten

Idrettspresidenten mener at et OL i 2022 vil løfte idretten på mange møter.

- Et OL i Oslo betyr enormt mye. Alle som opplevde OL i 1994 har et minne for livet og det samlet nasjonen. I tillegg fikk bredde og toppidretten et kjempeløft.

Han påpeker også at idretten er helt avhengig av frivillig arbeid, og at et OL er med på å skape enda bedre dugnadsånd i Norge.

- 28.000 jobber gratis innen idretten i året. Dette tilsvarer 12,5 milliarder kroner i året. Under OL i Oslo er vi avhengig av 20.000 frivillige. Vi trenger en ny generasjon frivillige og vi tror at et OL vil gjøre at neste generasjon fortsatt vil jobbe frivillig for 12,5 milliarder kroner i året. I tillegg vil de få en kjempeopplevelse, kompetanse og erfaring, sier Rognlien.

LES OGSÅ: Therese Johaug: - Blir det Oslo-OL i 2022, stiller jeg til start

Ikke bekymret for pengebruken

Kritikerne mener et OL er unødvendig bruk av penger, penger som de kunne brukt til andre formål. Dette er ikke Rognlien enig i.

- Vi vil få flere nye anlegg i Oslo og staten tar en stor del av regningen. Med et OL betaler kommunen 22 prosent på de nye anleggene som bygges, mens kommunen til vanlig betaler 70-80 prosent når man bygger anlegg til vanlig.

Rognlien mener også at et OL i Oslo ikke vil ta penger fra andre formål i budsjettene frem mot 2022.

- Vi merker når vi står på stand at mange sier at OL vil koste så mye at det går ut over andre tilbud. Det er feil. Et OL krever ikke penger før i 2015, og da har man åtte budsjettår. De som tror at de skal få penger til andre formål om de stemmer nei blir lurt, sier Idrettspresidenten.

LES OGSÅ: Bjørnar Moxnes: - Vi kan ikke betale milliarder for at Therese Johaug skal få gå på ski

Nei til OL også velkommen

Førstkommende mandag skal både politikere og idrettspersoner informere om hvorfor man bør stemme ja til et OL, og på talerstolen står blant andre ordfører Fabian Stang og den tidligere olympiske mesteren Kjetil André Aamodt (se program og hvor folkemøtene er i faktaboksen)

- Hvis du skal oppsummere med en setning, hvorfor bør man stemme ja 9. september?

- Hvis du stemmer nei så hindrer du dagens ungdom med å oppleve det du selv har opplevd, de fortjener den muligheten de også, sier Børre Rognlien, som likevel ønsker motstanderne velkommen til folkemøtene.

LES OGSÅ: «Så tynt at det likner voodoo-økonomi»

 

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon