ANNONSE
Annonse

Leskende lett:

Dagens vinanbefaling

EKSPERT: Ole Martin Alfsen er vinkelner og fagansvarlig for mat og drikke ved Kulinarisk Akademi. Han er også ansvarlig for vinkelnerutdannelsen i Norge.

Kjølig frukt og syre gjør ukas vin til en frisk, leskende opplevelse.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Fisken er saftig, mild og snill i smaken, og havner her litt i skyggen av de sterkt aromatiske grønnsakene.

Med en kraftig og sødmefull smak av paprika, godt flankert av andre grønne smaker, skal det mye og kraftig fisk til for å overdøve ratatouillen.

Men selv om det smaker veldig mye, er det allikevel ikke en kraftig rett. Dermed er det ikke all verdens kraft vi trenger å hente fram.

Vi trenger en vin med god, sødmefull fruktkarakter, som kan møte det sødmefulle i grønnsakene. Friskhet blir minst like viktig, og selv om det ikke er behov for den rikeste og fyldigste vinen, vil god konsentrasjon alltid vil være et poeng.

56410 Etna Bianco 2008, Murgo, Sicilia, Italia. Kr 119.90 (Fullsortiment) er en enkel, men deilig partner til denne retten. Med sin modne, men samtidig friske duft og smak, har vinen nok frukt og friskhet til å møte grønnsakene utmerket.

Vinen har også en lett grønn tone som jeg synes passer veldig godt sammen med de mer herbale sidene av retten.

Delikat nok til å møte selve fisken er den også. Helhetensopplevelsen av vinen er frisk, fruktig og veldig leskende i ettersmaken.

Man kan kanskje undre seg over friskheten som preger denne vinen. Hvordan er det i det hele tatt mulig å framskaffe en slik kjølig frukt og syre i en vin fra det varme Sicilia?

Svaret handler om druetyper og plasseringen av vinmarkene.

På Sicilia befinner vinmarkene seg 5-700 meter over havet, noe som gir en betraktelig kjøligere gjennomsnittstemperatur enn i lavlandet.

Velsignet fri for eik er dette en super vin som møter både denne retten, og mange andre av vårens fiskeretter fra grill og gryte, med leskende lyst.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse