Grønne, glitrende vin god dag!

Dagens vinanbefaling

EKSPERT: Ole Martin Alfsen er Vinkelner og Fagansvarlig Mat og Drikke ved Kulinarisk Akademi. Ansvarlig for Vinkelnerutdannelsen i Norge.

Det er lette delikate smaker som dukker opp på tallerken her, og balansen er som vanlig ivaretatt av Victors nennsomme oppbygging av retten.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Med fisken som hovedaktør er det en frisk og ikke for kraftig vin vi leter etter, en som kan rense opp etter fiskefettet uten å slå beina under på hele retten.

Innslaget av geitost får hodet mitt til å trekke mot sauvignon blanc, som kan matche osten på en utmerket måte.

Både smakskraften, fettet og saltet i osten kan ofte kle de aromatiske, friske og mineralske vinene fra for eksempel Sancerre.

Videre er dette i utgangspunktet en formidabel treff til ørreten selv også. Så dette kan bli riktig så godt!

New Zealand

Nå dukker det riktignok opp et par andre elementer her, som taler denne vinstilen litt imot, uten at det nødvendigvis må utgjøre noen store trusler.

Sødmen i rødbetene, og ikke minst i den konsentrerte balsamicoen, kan bikke retten i en såpass sødmefull retning, at vi bør hente frem litt mer sødme i vinen også.

Da er fruktigere alternativer fra New Zealand gode punkter å fokusere på.

De kommer med litt mer trøkk, fylde og frukt, noe som 30890 Sauvignon Blanc 2008, Cloudy Bay Vineyards, Marlborough, New Zealand. Kr 215,- (Fullsortiment) byr på i fullt monn.

Rensende og strukturerende, med de rette elementer av syre, fylde, frukt og masse deilig sitrus, florale og herbale toner, som både løfter og forlenger til langt inn i sommernatten.

Fransk favorittPersonlig likte jeg godt enkelheten og friskheten i den lette, enkle og lettdrikkelige 33173 Petit Bourgeois Sauvignon 2008, H. Bourgeois, Jardin de la France, Loire, Frankrike. Kr 119.50 (Distriktssortiment), selv om den nok ligger litt på den letteste siden av skalaen til de søteste elementene her.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...