ANNONSE
Annonse

Vin til Tom-Victors rett:

Dagens vinanbefaling

EKSPERT: Ole Martin Alfsen er Vinkelner og Fagansvarlig Mat og Drikke ved Kulinarisk Akademi. Ansvarlig for Vinkelnerutdannelsen i Norge, og aktuell med boka "Mer".

Med riktig vin varer de gode smakene lenger.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.06.2009 kl 07:55

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE
Annonse

En tilsynelatende klassisk rett har igjen fått en liten twist av kokken Tom.

Hele smakspaletten trukket fram, og alle grunnsmakene gjør en enkel, men forførende opptreden i munnhulen.

Resultatet metter godt, men er så balansert at det aldri føles mektig. Både munn, svelg og mage fylles med et velbehag som gir lyst på mer.

Syrlig sitron og salte kapers.

Knepet Tom Victor benytter seg av, er nettopp å balansere grunnsmakene godt. Sødmen fra ertepureen er påfallende, og sammen med umamien fra kjøttet og tomatene får vi trygge, gode smaker som umiddelbart appellerer til hele verdens befolkning.

Isolert og i ensom majestet kan det bli både ensformig og litt voldsomt, men balanseres disse smakene godt, danner de grunnlag for et herremåltid.

Her er de balanserende elementene først og fremst syrlig sitron og salte kapers. De jevner ut effekten av sødmen og umamien, og etterlater munnhulen frisk og med spyttkjertlene i giv akt.

Den lille bitterheten som dukker opp i form av persille og rå kål, er også med på å strukturere og perfeksjonere retten.

Mitt førstevalg

Med slik utsøkt balansekunst på kjøkkenet får vi forsøke å finne like veltilpasset drikke. Det er ikke den fyldigste av viner vi trenger, men god konsentrasjon og frisk, kjølig frukt er parametere for et harmonisk treff.

Samtidig foretrekker jeg at vinen til dette måltidet har høy syre og noe bløtere tanniner, fremfor kraftig tanninstruktur. Med en såpass italiensk vridning på maten er det nærliggende å vende snuten mot støvellandet.

Sangiovese og Barbera er to druer med mange muligheter for vellykkede kombinasjoner.

Mitt førstevalg blant mange gode ble 33169 Chianti Rufina 2005, Selvapiana, Toscana, Italia. Kr 159,90 (Hovedsortiment) som både har syrligheten, den lille fastheten av tanniner og ikke minst saftigheten i frukten som vi trenger her.

Mat og vin balanserer hverandre perfekt, samtidig som vinen bidrar til at smakene fra retten sitter i munnhulen også etter at maten er svelget.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Dette nettstedet bruker cookies

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

En informasjonskapsel er en mekanisme der din nettleser kan ta vare på informasjon den får fra nettsider, for så å sende disse tilbake til nettsidene igjen senere. Dette gjøres automatisk uten at brukeren trenger å tenke på det.

Informasjonskapslene kan ha flere funksjoner, for eksempel å holde rede på innstillinger, hvilken bruker du er logget inn som, hva du har tilgang til, hjelp til å sørge for at du får tilsendt riktig innhold, sporing av annonsevisninger og annet.

Informasjonskapsler gjør det mulig å holde rede på slike innstillinger og annet over tid, slik at informasjonen er lettere tilgjengelig ved gjentatte besøk til nettstedet. Informasjonskapslene brukes også til midlertidig håndtering av brukerspesifikk informasjon når man besøker forskjellige deler av samme nettsted.

To eksempler fra de mange funkjsonene nettstedet bruker informasjonskapsler for å vedlikeholde: Én informasjonskapsel brukes for å huske innstilling for lydstyrke på videoavspilleren, en annen brukes for å huske om du har krysset vekk denne boksen med informasjon, slik at du ikke trenger å se den igjen neste gang du besøker dette nettstedet fra samme enhet som du bruker nå.

Informasjonskapsler lagres automatisk av nettleseren din som små tekstfiler på din datamaskin. Du kan selv endre innstillinger for hvordan informasjonskapsler skal håndteres i din nettleser.

Informasjonskapsler kan leveres av alle typer innhold på nettstedet, både tekstsider, bilder og annet. Informasjonskapslene sendes kun tilbake til det nettstedet du fikk dem fra, ikke til andre nettsteder.

Mange nettsteder, dette inkludert, fungerer ikke som de skal dersom du ikke tillater bruk av informasjonskapsler.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å håndtere tre nivåer av funksjonalitet:

Kritiske informasjonskapsler brukes til å holde rede på brukerinformasjon, tilgang, personlige innstillinger og annet. Uten disse fungerer ikke nettstedet som det skal.

Analyse-informasjonskapsler brukes for å holde rede på trafikk på nettstedet, hvilke deler av det som er mest populært, hvilke deler som brukes mest og annet. Deler av disse er tredjepart informasjonskaplser levert av eksterne tjenesteleverandører. Informasjonskapsler for analytisk funksjon brukes for å forbedre nettstedet (som er under stadig utvikling), men disse er ikke kritiske for nettstedets funksjonalitet.

Annonse-informasjonskapsler brukes av interne og tredjeparts annonsesystemer for å holde oversikt over og spore visninger av annonser.

Det er lovpålagt krav om at denne informasjonen gjøres tilgjengelig for deg som bruker av nettsteder som benytter slike informasjonskapsler.

NewsFlow - Thin AS

Dette nettstedet bruker cookies.