– Dårlig forslag

– Hva med de som ønsker en plass i nærheten av jobben? spør barnehagebyråd Torger Ødegaard (H), som avviser all kritikk fra Marthinsen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.08.2009 kl 11:58

OSLO: – Dette er et dårlig forslag, er Ødegaards kontante dom over Marianne Marthinsens forslag om å lovfeste rett ti barnehageplass i bydelen der man bor.

– Det er faktisk flere hundre foreldre som ønsker seg en barnehageplass utenfor bydelen hvor de bor, og det er mange flere enn de som er misfornøyd med tilbudet de har fått, hevder byråden.

– Mitt utgangspunkt vil alltid være at alle skal få et barnehagetilbud de er fornøyd med, enten det er i bydelen de bor i, eller i nærheten av arbeidsplassen. Vi har over 32 000 barn i Oslos barnehager, og de aller, aller fleste har fått et tilbud som er i tråd med vår målsetning om å gjøre alle småbarnsforeldre til lags, fortsetter han.

Bygger flere plasser

Selv om kommunen omsider har nådd målet om full barnehagedekning for de som har lovfestet rett på en, skal ikke utbyggingen stoppe, forteller byråden.

– Bare frem til jul vil vi bygge 1000 nye plasser. Vi skal blant annet åpne en ny barnehage i Drammensveien 60 b, som rommer 162 plasser, sier han.

I følge Ødegaard kan de som er misfornøyde med plassen de er blitt tilbudt søke seg til nye barnehager, når de står klare.

– Jeg skjønner godt at reiseveien fra Bygdøy til Stovner oppleves som lang, men når flere plasser står ledige vil man kunne bytte til noe som er mer i tråd med det man ønsker, sier han.

– Historisk utbygging

At Marthinsen mener utbyggingen har gått tregt i hovedstaden, har han ingenting til overs for.

– Hvis hun skal uttale seg om dette burde hun følge bedre med på produksjonsstatistikken. I løpet av de siste årene har vi bygget 8000 barnehageplasser, noe som er historisk i Oslo-sammenheng. Da hennes eget parti styrte byen, som de faktisk har gjort en gang, var barnehageutbyggingen tilnærmet lik null, sier Ødegaard.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon