– Dårlig forslag

– Hva med de som ønsker en plass i nærheten av jobben? spør barnehagebyråd Torger Ødegaard (H), som avviser all kritikk fra Marthinsen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.08.2009 kl 11:58

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
OSLO: – Dette er et dårlig forslag, er Ødegaards kontante dom over Marianne Marthinsens forslag om å lovfeste rett ti barnehageplass i bydelen der man bor.

– Det er faktisk flere hundre foreldre som ønsker seg en barnehageplass utenfor bydelen hvor de bor, og det er mange flere enn de som er misfornøyd med tilbudet de har fått, hevder byråden.

– Mitt utgangspunkt vil alltid være at alle skal få et barnehagetilbud de er fornøyd med, enten det er i bydelen de bor i, eller i nærheten av arbeidsplassen. Vi har over 32 000 barn i Oslos barnehager, og de aller, aller fleste har fått et tilbud som er i tråd med vår målsetning om å gjøre alle småbarnsforeldre til lags, fortsetter han.

Bygger flere plasser

Selv om kommunen omsider har nådd målet om full barnehagedekning for de som har lovfestet rett på en, skal ikke utbyggingen stoppe, forteller byråden.

– Bare frem til jul vil vi bygge 1000 nye plasser. Vi skal blant annet åpne en ny barnehage i Drammensveien 60 b, som rommer 162 plasser, sier han.

I følge Ødegaard kan de som er misfornøyde med plassen de er blitt tilbudt søke seg til nye barnehager, når de står klare.

– Jeg skjønner godt at reiseveien fra Bygdøy til Stovner oppleves som lang, men når flere plasser står ledige vil man kunne bytte til noe som er mer i tråd med det man ønsker, sier han.

– Historisk utbygging

At Marthinsen mener utbyggingen har gått tregt i hovedstaden, har han ingenting til overs for.

– Hvis hun skal uttale seg om dette burde hun følge bedre med på produksjonsstatistikken. I løpet av de siste årene har vi bygget 8000 barnehageplasser, noe som er historisk i Oslo-sammenheng. Da hennes eget parti styrte byen, som de faktisk har gjort en gang, var barnehageutbyggingen tilnærmet lik null, sier Ødegaard.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse