Denne bilen er fra Gran Turismo 5: Dataspill-bil blir virkelighet

 

Citroën har konstruert bil i samabeid med Gran Turismo-utvikler. Her er resultatet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.10.2008 kl 12:30

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Konseptbilen GTbyCITROËN er et resultat av samarbeidet mellom Citroën og spillutvikler Polyphony Digital, og den er en ekte kopi fra den digitale verden. Polyphony utvikler bilspillet Gran Turismo 5 til Playstation 3. Spillet er ventet neste år. Citroën blir dermed den første bilprodusenten som krysser grensen til den virtuelle verden.

I dataspillet er GTbyCITROËN utstyrt med et elektrisk drivverk som får tilførsel fra brenselceller som ikke har miljøskadelige utslipp. Bilen er designet for å hamle opp med de argeste konkurrenter.

GTbyCITROËN er 4,96 meter lang, 2,08 meter bred og 1,09 meter høy. Hjulbuene er markerte og bilen har 21-tommers dekk med felger i aluminium med diamant-effekt for å forsterke bilens sportslige karakter.

GTbyCITROËN har plass til to voksne, en fører og en co-fører, akkurat som i en racingbil. Kupeen preges av high-tech-effekter inspirert av motorsporten, og materialer som kobber og stål er tatt i bruk. Rattet er dekket med skinn og stål, og dørene er av type har måkevinge.

De to polstrede sportssetene i skinn har begge 4-punkts sikkerhetsbelter og er plassert langt ned for å optimalisere fartsfølelsen og gi en optimal kjøreopplevelse. Head-up displayet i frontruten gir føreren nødvendig kjøreinformasjon som hastighet og navigasjon.

- Vi er henrykte over at Citroën tok kontakt med oss og ga oss muligheten til å kombinere våre kreative evner til å bygge denne meget spesielle konseptbilen. Å se bilen ta form i dataspillet og deretter i virkeligheten har vært en unik opplevelse, sier Kazanori Yamauchi, president i Polyphony Digital Inc og skaper av Gran Turismo.

GTbyCITROËN vises fram på bilutstillingen i Paris.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse