Denne bilen er fra Gran Turismo 5: Dataspill-bil blir virkelighet

Dataspill-bil blir virkelighet

 

Citroën har konstruert bil i samabeid med Gran Turismo-utvikler. Her er resultatet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.10.2008 kl 12:30

Konseptbilen GTbyCITROËN er et resultat av samarbeidet mellom Citroën og spillutvikler Polyphony Digital, og den er en ekte kopi fra den digitale verden. Polyphony utvikler bilspillet Gran Turismo 5 til Playstation 3. Spillet er ventet neste år. Citroën blir dermed den første bilprodusenten som krysser grensen til den virtuelle verden.

I dataspillet er GTbyCITROËN utstyrt med et elektrisk drivverk som får tilførsel fra brenselceller som ikke har miljøskadelige utslipp. Bilen er designet for å hamle opp med de argeste konkurrenter.

GTbyCITROËN er 4,96 meter lang, 2,08 meter bred og 1,09 meter høy. Hjulbuene er markerte og bilen har 21-tommers dekk med felger i aluminium med diamant-effekt for å forsterke bilens sportslige karakter.

GTbyCITROËN har plass til to voksne, en fører og en co-fører, akkurat som i en racingbil. Kupeen preges av high-tech-effekter inspirert av motorsporten, og materialer som kobber og stål er tatt i bruk. Rattet er dekket med skinn og stål, og dørene er av type har måkevinge.

De to polstrede sportssetene i skinn har begge 4-punkts sikkerhetsbelter og er plassert langt ned for å optimalisere fartsfølelsen og gi en optimal kjøreopplevelse. Head-up displayet i frontruten gir føreren nødvendig kjøreinformasjon som hastighet og navigasjon.

- Vi er henrykte over at Citroën tok kontakt med oss og ga oss muligheten til å kombinere våre kreative evner til å bygge denne meget spesielle konseptbilen. Å se bilen ta form i dataspillet og deretter i virkeligheten har vært en unik opplevelse, sier Kazanori Yamauchi, president i Polyphony Digital Inc og skaper av Gran Turismo.

GTbyCITROËN vises fram på bilutstillingen i Paris.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse