TEST: Barnevennlige dataspill: Dataspillgaver for de yngste

Sims Animals: Africa

Vi har kikket på et lite utvalg av høstens barnevennlige spill.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Scooby-Doo First Frights

Se bildet større

Dak & Jaxter: The Lost Frontier

Se bildet større

Cooking Mama 3

Se bildet større

Buzz: Quiz World

Se bildet større

JULEHYGGE: Dataspill er ikke ensbetydend med eksplisitt vold, blod og gørr.

SPILLVERKET.NO: Det er ikke alltid så greit for en voksen å vite hva som egner seg for de yngste spillerne.

Vi har plukket ut en god håndfull av høstens barnevennlige spill og sjekket hvor barnevennlige de faktisk er.

Litt skrekk

SimAnimals: Africa (Wii, DS)

Sims Animals: Africa er et fargerikt og ganske så morsomt spill, men det er langt i fra den optimale gave til de mest ømfintlige av barna, til tross for at innpaknigen utad er svært så lite sjenerende. Kort sagt, dyrevenner er morsomme å leke med, men ikke fullt så morsomme som dyrefor.

Scooby-Doo First Frights (Wii, DS, PS2)

Et godt kjøp til de yngste. Spillet i seg selv er såpass enkelt at barn i de fleste aldre kan få det til, samtidig som det klarte å underholde et svært gammelt barn ganske greit, undertegnde hadde en gjennomgående god opplevelse av dette spillet.

Det eneste forbeholdet som behøves er at Scooby-Doo, til tross for sin uskyldige natur, faktisk er en skrekkserie. Foreldre til veldig lettskremte barn bør kanskje styre unna av denne grunn.

Les mer om disse spillene på Spillverket.no

Mye moro

Dak & Jaxter: The Lost Frontier (PSP og PS2)

Her er det sterke og klare farger som gjelder, og underveis på reisen møter våre venner mange morsomme figurer. Spillet har både norsk tekst og tale, så de fleste burde klare å henge med.

Likevel gjør fokuset på skyting, og de mange oppdragene som krever en del tankearbeid til tider, at spillet ikke egner seg for de aller yngste. Litt eldre barn som synes eventyrene til Jak og Daxter virker spennende, vil nok sette pris på dette spillet.

Eyepet (PS3)

Eyepet leverer mye moro, både for store og relativt små. Lillebror Daniel (2 år) slet riktignok litt med det abstrakte konseptet med dyret på skjermen og saumfór stuegulvet etter Eyepet, så småfolket bør antagelig ha fire-fem år på baken for å få noe ut spillet.

Du bør også ha god tilgang på lys i stua for at spillet skal fungere knirkefritt, men er du lei det konstante maset om hamster/marsvin/katt/hund/gnu (stryk det som ikke passer) fra fire-til-tiåringen din vet du nå hva du bør satse på under juletreet.

Les mer om disse spillene på Spillverket.no

What's cooking

Cooking Mama 3 (DS)

All tekst i Cooking Mama 3 er oversatt til norsk, om enn i en form som innimellom ville voldt min gamle norsklærer uutholdelige smerter. Allikevel er det vanskelig å mislike et spill som går inn for å være så til de grader koselig. Mama er søt, maten er søt

— Cooking Mama 3 er generelt et veldig rosa og søtt spill.

Noe som jo absolutt ikke er negativt om man er ti år og nettopp har oppdaget manga. For alle oss andre bør man være veldig glad i artige småspill for å få noe særlig ut av Cooking Mama 3.

Buzz: Quiz World (PS3, PSP)

Buzz-familien har etter hvert vokst seg stor og sterk. Det finnes allikevel flere argumenter for at akkurat denne utgaven bør havne under familiens juletre.

Buzz: Quiz World byr nemlig på flere nye modier

— blant annet den svært festlige "Ut i gørra"-modusen, i tillegg til rykende ferske spørsmål om alt mellom himmel og jord.

Buzz: Quiz World har ellers de samme fordelene som resten av serien. Man har fem knapper å forholde seg til og det eneste reelle kravet til å delta er at man er nogenlunde istand til å lese. Hvis familien din, som min, kaster seg over søndagsquizen i avisen, er denne tittelen absolutt en innertier under treet.

Les mer om disse spillene på Spillverket.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse