ANNONSE
Annonse

De er Vollviks spillbrikker

Men disse BI-studentene er også aktive "spillere" i Idar Vollviks "Ludo", og meningene deres er allerede ettertraktede.

Disse BI-studentene skal gjøre Idar Vollviks nyeste påfunn «Ludo» verdenskjent. I mellomtiden får de være sjefer for den kjente gründeren.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NYDALEN: For er det noe Norge mangler er det internasjonale merkevarer, eller «brands».

— Svenskene har IKEA, H&M, Volvo, for å nevne noen, sier Sonia Pamela M. Saavedra (22).

Økonomi og administrasjonsstudenten er sammen med fem andre studenter på BI i Nydalen håndplukket av Idar Vollvik til å sitte i «Ludorådet».

Vollvik er tilbakeDu har kanskje hørt om mobilselskapet Ludo, nylig startet opp av Idar Vollvik? Gründeren tjente seg rik på mobilselskapet Chess, før han tapte nesten en milliard kroner på børsspekulasjon. Nå er mannen tilbake med nytt konsept. Men Ludo er langt mer enn bare et mobilselskap.

Ludo i alle kanaler

Allerede er klesmerket Ludo Wear lansert. Ludo Wifi leverer internett til norske skoler på den spanske solkysten. Ludo Mobil har på kort tid kapret titusenvis av kunder.

I følge de fire på BI er dette bare den spede begynnelsen. De sammenlikner Ludo med Richard Brandsons britiske Virgin, «brandet» som gir navn til alt fra mobilabonnement og platebutikker, til flyselskap, og planlagte kommersielle reiser til verdensrommet.

Så luftig har ikke Ludo blitt ennå, men ideen er å ekspandere internasjonalt.

— Om et års tid tror jeg veldig mange i Norge vil kjenne til Ludo. På sikt skal også Ludoråd etableres i andre land, sier Tom Daniel Sivertsen (22).

Idars sjefsråd

Om lag 40 studenter fra universiteter og høyskoler i hele Norge er i dag ansatt i Ludorådet. Målet er at de snart skal bli 100. Osloavdelingen ledes av entreprenørskapsstudenten Anders Kjensli (22).

— Idar får flere hundre henvendelser hver eneste dag fra folk som vil ha han som ansatt i selskapet sitt, som vil at han skal delta i debatter eller holde foredrag, og fra gründere som ønsker råd eller samarbeid. Idar selv har ikke anledning til å gå gjennom alle henvendelsene, og en av Ludorådets oppgaver er derfor å vurdere hva han skal gå videre med, sier Kjensli.

Ingen som kontakter rådet blir avvist, og de gründerne verken Ludorådet eller Vollvik selv har anledning til å følge, får tips og råd om hvilke andre samarbeidspartnere de kan kontakte.

Samarbeider

Men Ludorådet er også rådgivere for allerede etablerte bedrifter. I dag har de samarbeidsavtaler med blant andre kioskkjeden Deli de Luca og mobilprodusenten Sony Ericsson.

Ludorådet bidrar med tips og hjelp til markedsføring og produktutvikling.

— Samarbeidspartnerne våre ønsker å dra nytte av de ressursene vi som studenter har. Vi tenker annerledes enn de som har jobbet i bransjene i mange år, og er ikke formet av det, sier Peter Tonning-Olsen (22).

Forespørslene fra næringslivet om å få samarbeide med Vollviks studenter er allerede mange, ifølge Kjensli. Bedrifter og gründere vil ha hjelp til alt fra rådgivning, patentregistrering og markedsundersøkelser, til innhenting av kapital.

Ludorådets samarbeidspartnere betaler etter evne, men samarbeidsavtaler om profilering og eierskap er også aktuelt. Målet er at Ludorådet etter hvert skal bli et helt selvfinansiert selskap.

For studentene i Nydalen er det erfaringene jobben i Ludorådet gir som er det viktigste:

— For oss er dette en kjempegod erfaring å ha med sammen med studiene. Og ikke minst knytter vi kontakter innenfor de bransjene vi selv skal jobbe i etter hvert, sier Kjensli.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse