ANNONSE
Annonse

De første elbussene på vei

Illustrasjon/bilde av en elektrisk buss. Foto: RUTER

Til Oslo. Og nå skal de testes.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.01.2017 kl 08:22

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NORDRE AKER: – Vi rigger oss for kjøring med batterielektriske busser, og Ruter gjennomfører de neste årene et omfattende testprogram for elbuss. Finansiering av første fase er på plass. Operatørene er klare. Testkjøringen har oppstart i 2017, så snart bussene er på plass i Oslo, ifølge Ruters pressemelding.

LES OGSÅ: Disse bussavgangene ønsker vi oss!

Invitasjon

Onsdag skal bussene, og testprogrammet forøvrig, presenteres for pressen. Utrullingen av elektriske busser i ordinær drift skal etter planen skje i 2020.

Ruter har inngått en avtale om testing av seks batterielektriske busser med operatørene Unibuss, Norgesbuss og Nobina. Testbussene vil settes inn i det ordinære rutenettet.

Onsdag vil det også bli kjent hvilke busslinjer elbussene skal testkjøre, og hvilke busstyper og ladeinfrastruktur som skal benyttes i testene, ifølge Ruter.

Så da får vi vente i spenning og se om noen av linjene som trafikkerer Nordre Aker blir test-elektriske i løpet av året.

LES OGSÅ: Store endringer for denne ruta.

Elektriske matebusser

Allerede er det kjent at det jobbes med et prosjekt, kalt Ruter Flex, med elektiske minibusser som skal fungere som materuter for eldre og andre som trenger et mer fleksibelt tilbud enn det ordinære rutenettet.

Ruter Flex ikke det samme som nå skal testes ut i ordinær drift, men en del av Alders- og demensvennlig by-prosjektet som Nordre Aker er pilot for.

Nordre Aker Budstikke har tidligere skrevet om dette:

Det er snakk om et dør-til-dør-tilbud i regi av Ruter, med en 16-setersbuss – eventuelt 11 seter og en rullestol. Pilotprosjektet vil kunne gå over tre-fire år, ifølge Heidi Karsrud Nordal, som er prosjektleder. Eldrebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) har tidligere uttalt at kommunen er i dialog med Ruter om valg av busstype.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse