– De nest rikeste klumper seg sammen

Det er spesielt de rike som bor atskilt fra andre sosialgrupper i Oslo og Akershus. Den gruppen som har sterkest økning i segregasjonen, er de nest rikeste, skriver forskning.no, her bilde fra Ullevål Hageby. FOTO: NORDRE AKER BUDSTIKKE/PRIVAT

– Oslo Nord er for eksempel et foretrukket område blant dem som både har høy utdannelse og bra med penger.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.07.2015 kl 11:19

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO/NORDRE AKER: At Oslo på flere måter er en delt by - mellom øst og vest er ingen nyhet. Men ifølge forskning.no viser nye undersøkelser at det ikke er de økonomiske forskjellene mellom folk i Oslo som øker, men derimot øker gruppene av mindre velstående som klumper seg sammen.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Les også: Bor vi i den beste bydelen? Hva mener du?

Den sosioøkonomiske segregeringen

Terje Wessel, professor i samfunnsgeografi ved Universitetet i Oslo, uttaler seg også i samme sak.

– Vi har nå bak oss minst 20 år med stabile økonomiske forskjeller i Oslo-området. Samtidig blir den sosioøkonomiske segregeringen i Oslo stadig større. Denne utviklingen ser vi uansett om variabelen er folks inntekt eller folks formue, sier professoren til forskning.no.

Oslo nord

Videre fra samme sak står det at den øvre middelklassen klumper seg også sammen med sine egne. Oslo nord er for eksempel et foretrukket område blant dem som både har høy utdannelse og bra med penger.

Det er denne gruppen – de nest rikeste – som trolig har bidratt mest til segregeringen i Oslo de siste årene, står det også i saken fra forskning.no.

I tillegg, når forskerne deler befolkningen inn i fem ulike inntektsgrupper, så bor de aller rikeste og de aller fattigste overraskende ofte sammen, sistnevnte ofte som leietagere hos de rike.

Les hele saken på forskning.no.

LES OGSÅ

Gira på gatemegling

Kjelsås helt oppe på sølvplassen

40 barn på tenniscamp

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse