De norske videregående-elevene drar til Frankrike...

...og så kommer de franske elevene på besøk til Norge. For Blindern videregående skole satser på fransk, med utvekslingstur til Frankrike og universitetssamarbeid.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.11.2017 kl 20:06

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

BLINDERN: Søndag 12. november reiste 30 elever fra Blindern videregående skole (Blindern vgs.) til Angers i Frankrike, for en uke. 1. februar 2018 kommer 30 elever fra Angers til Blindern vgs. Denne utvekslingen med Lycée Chevrollier har skolen tatt med seg fra Berg vgs. Den har eksistert siden 2001.

Bor med franske elever

Elevene bor én og én hos elever ved skolen i Angers, og i februar bytter de roller som gjest og vert.

Allerede før avreise er elevene i kontakt med den de skal bo hos, og vi opplever at det skapes
vennskap over landegrensene som varer lenge etter at turene er over. Målet med utvekslingen er for våre elever at de skal bli bedre i fransk og lære om fransk kultur. For de franske elevene er det å bli bedre i engelsk et mål, samtidig som de er interessert i norsk kultur. Det at vi har IB-linje hvor undervisningen foregår på engelsk er attraktivt for dem.

Med i undervisningen

I Frankrike deltok elevene i undervisningen på skolen, ikke for å lære fag, men for å observere
hvordan fransk skole fungerer, og reflektere over forskjellene mellom norsk og fransk skole. De spiste også i skolens kantine sammen med de franske elevene. Den franske lunsjen og den franske kantinen er begge annerledes enn det vi ar o Norge.

...og crêperie

De norske elevene var også på forskjellige ekskursjoner, blant annet var de i Nantes og lærte om slavehandelen, og i Amboise på slottet der Leonardo da Vinci tilbrakte sine siste dager, og hvor mange av hans oppfinnelser er stilt ut. Kunst- og skulpturmuseum var de også på. En samlet lunsj på et crêperie i Nantes var veldig populært.

TROLL-stipend

Skolen var så heldig i år at vi fikk TROLL-stipend for å finansiere deler av turen. I tillegg fikk elevene noen jobber på skolen som de tjente litt penger på. Det er ikke hvert år man får TROLL-stipend, så da blir det litt mer dugnadsarbeid for å finansiere turen.

UiO-samarbeid

Dette året har Blindern vgs, i tillegg til andre samarbeidsprosjekter, også startet et samarbeid med Universitetet i Oslo i fransk. Elevene har vært på to forelesninger i høst. En om fransk språkhistorie og en om fransk politikk. De får i tillegg en økt på språklaboratoriet. Det blir to forelesninger til våren også. Blindern vgs er stolt over samarbeidet med UiO.

Vi håper at disse tiltakene motiverer elevene til å gå videre med fransk. Både som ordypningsfag i 3. klasse og videre på universitetet.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse