ANNONSE
Annonse

De to lokale kirurgene har planer

Fra venstre Mariam Løfwander fra Kjelsås og Joanna Majak Gundersen fra Korsvoll. – Mange fastleger har liten erfaring med brystkreft og problemstillinger rundt sykdommen, sier de to lokale kirurgene. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

– Dette er hjertebarnet vårt! Ifølge Joanna Majak Gundersen og Mariam Løfwander.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 29.12.2016 kl 09:04

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NORDRE AKER: I januar åpner Mariam Løfwander (42) og Joanna Majak Gundersen (42), to erfarne kirurger fra henholdsvis Kjelsås og Korsvoll, nytt tilbud om videre oppfølging av kvinner som har hatt brystkreft.

Spørsmål og kontroll

– Et sted der de kan komme til kontroll, og stille spørsmål uten lang ventetid. Men også hvor kvinner kan komme før en eventuell kreftdiagnose, også ved usikkerhet rundt kuler eller endringer i bryst, sier Mariam Løfwander og  Joanna Majak Gundersen, per i dag også brystkreftkirurger ved A-hus.

Ved behov vil de henvise videre til mammografi og/eller ultralyd.

Slik systemet er lagt opp i dag, så skal blant annet ferdigbehandlede tidligere brystkreftpasienter, gå til årlig kontroll i en 10 års periode.

– Vi vil tilby kontroll for de årene som ikke dekkes av det offentlige ved sykehus, og hvor man eventuelt bruker fastlege. Det betyr hvert tredje, fjerde, sjette, syvende, åttende og niende året. Men også de andre årene for de som ønsker det selvfølgelig ! 

Lang kompetanse

I dag er det ofte lang vei inn til sykehuset hvis man lurer på noe.

– Og mange fastleger har liten erfaring med brystkreft og problemstillinger rundt sykdommen. Såvidt vi kjenner til, arbeider i dag ingen brystkreftkirurger privat med tilsvarende tilbud som vi nå åpner.

– I utgangspunktet vil vi gi et tilbud to kvelder i måneden, men øker behovet, så utvider vi åpningstidene, forteller Løfwander og Gundersen, som har leid seg inn hos Oslogynekologene ved Majorstuen, og legger til at prisene for en konsuletasjon vil ligge på rundt samme nivå som ved andre private medisinske tilbud.

Og som inntil videre fortsetter i kirurgjobbene ved A-hus på dagtid.

– Vi  har lang - mange års - og god kompetanse på kvinnebryst og brystkreft. Vi kan kvinnebryst - vi  kjenner på kanskje 10 brystkreftdamer hver dag.  I tillegg kan vi mye om det som følger i kjølvannet av en slik diagnose, ikke minst om medisiner og eventuelle bivirkninger.

– I tillegg vil vi også kunne gi generelle råd og veiledning rundt brystkreft og tiden etterpå. Også råd om og rundt oppkonstruering av bryst,  sier kirurgene.

Hjertebarn

Men foreløpig åpner ikke norsk regelverk for at brystkreft kan opereres privat.

– Men godartede kuler, de kan vi fjerne privat.

Løfwander og Gundersen gleder seg til å åpne i januar.

– Dette er hjertebarnet vårt. De aller fleste pasienter opplever god oppfølging på norske sykehus, men det er også ofte et behov for mer oppfølging for ferdigbehandlede brystkreftkvinner. Ikke minst et behov for tette og gode samtaler med erfarne leger.

10. januar åpner det nye tilbudet på Majorstuen.

Les også:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse