ANNONSE
Annonse

De tror de vet når trappa er ferdig

Den tar form, den nye trappa fra Nydalen og opp til Maridalsveien. Dette bildet er fra 5. mars. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

I saken kan du også se tegning av hvordan trappa skal se ut.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.03.2018 kl 15:20

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NYDALEN: Nordre Aker Budstikke har tidligere skrevet om trappa, som skal bygges fra Nydalen og Akerselva, og opp til Maridalsveien og busstoppet ved Skibakken.

Arbeidet går fremover, og kommunen forteller nå når det tenkes at trappa kan testes ut.

– Vi håper alt er ferdig i løpet av mars måned. Det kan bli litt forsinkelser på grunn av den ekstreme kulden, ifølge presseavdelingen til Bymiljøetaten, som også har lånt ut tegning av den kommende trappa.

I gamle dager var det trapp her - les også mer om historien lenger ned. Men da trappa ble i veldig dårlig stand, valgte etter det Nordre Aker Budstikke kjenner til, kommunen å fjerne hele trappa.

I forbindelse med flytting av skolegrenser mellom Korsvoll og Engebråten skole, ble det vurdert en del trafikksikkerhetstiltak i Bydel Nordre Aker, blant annet bygging av trapp fra Skibakken og ned mot elva - les tidligere sak i Nordre Aker Budstikke her.

Her skal den nye trappa komme, fra Maridalsveien ved Skibakken busstopp og ned til Akerselva og Nydalen. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Den gamle hoppbakken over Maridalsveien

Og tilbake til Skibakken. Det er ikke tilfeldig at busstoppet i Mardialsveien, og der trappa bygges, heter Skibakken. For i gamle dager var det hoppbakke over Maridalsveien. Og så klart med unnarennet ned mot elva.

Og det er ikke hvem som helst som hoppet i denne bakken: Dronningen skal ha vært passe skjelven i mamelukkene! Les mer om den historien her.

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse