ANNONSE
Annonse

De unge vil påvirke for OL-ja

3000 har meldt seg som OL-ambassadører

VIL HA OSLO-OL: OL-utøverne Aleksander Aurdal (twintip slopestyle) og Henrik Kristoffersen (alpint). Foto: Foto: Andrè Skjellin Ottosen

3000 har meldt seg som OL-ambassadører og tirsdag samlet tidligere OL-deltagere, politikere og unge ildsjeler seg til inspirasjonskveld på MESH.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.06.2014 kl 18:25

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

SENTRUM: - Mange av motstanderne har feil fakta, mener Eli Grimsby, leder for Oslo2022

Tirsdag holdt de ambassadørkveld på MESH i Oslo sentrum. 

Hele 3000 har meldt seg som ambassadører for Olympiske og paralympiske leker i Oslo 2022. 150 av dem var til stedet på MESH og kveldens formål var å inspirere og informere ambassadørene så de kan gjøre det samme videre.

Vi har fått henvendelser fra ungdom som vil ha Olympiske og parolympiske leker i 2022 og lurer på hva de kan gjøre. Da er det viktigste vi kan gjøre å gi faktainformasjon så de kan føle seg trygge når de skal promotere dette, sier direktør i Oslo2022, Eli Grimsby.

LES OGSÅ: De ivrigste har allerede vottene på

Zahl Pedersen holdt appel

Kvelden besto av et variert program der Arne Hjeltnes var konfransier, og det ble holdt innlegg fra både politikere og toppidrettsutøvere og tidligere OL- og paralympicsdeltagere som Cato Zahl Pedersen. Ambassadørene gjorde også gruppearbeid og Comet Kid holdt konsert.

I følge Oslo2022 opplever de at mange av de som er for unge til å ha opplevd Lillehammer-OL vil ha de Olympiske og paralympiske lekene til Oslo og Grimsby forteller om motivert ungdom som gjerne vil være med å påvirke til at ønsket om Oslo-OL oppfylles.

Når den oppgaven skal tas fatt er riktig og god informasjon viktig.

- Noen vil gjerne skrive kronikker i lokalavisa, og da er det viktig at de får mye informasjon. Jo mer fakta de har, jo lettere er det kanskje å ta mer initiativ også, sier Grimsby.

LES OGSÅ: Det er så mye annet å bruke pengene på, enn OL

Opp i Stortinget til høsten

Søknaden om statsgaranti skal opp til behandling i Stortinget til høsten og det er knyttet stor spenning til om søknaden innvilges eller ikke.

Det er veldig spennende. Får vi ikke statsgaranti kan vi ikke opprettholde søknadsprosessen. Jeg opplever at det er veldig delte meninger i de fleste partiene så dette kommer nok til å debatteres frem til siste slutt, sier Grimsby.

Hun legger vekt på at det er viktig å se mulighetene et OL kan gi og har tidligere fortalt dittOslo om hvordan områder som Groruddalen skal løftes, kollektivtraffikken bedres og at Økern eller Kjelsrud skal få et nytt mediesenter.

Hun mener mange motstandere sitter på feil informasjon.

Det viktigste argumentet er at Olympiske og paraolympiske leker først og fremst gir muligheter på veldig mange områder. Og vi elsker jo vintreidrett i dette landet og da kan vi lage et Olympiske leker i tråd med våre tradisjoner.

LES OGSÅ: - Kan ikke betale milliarder for at hun skal få stå på ski

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse