ANNONSE
Annonse

Debuterer med rusmidler: Politiet sender ut advarsler til ungdomsskole-foreldre

Kvelden etter siste skoledag på grunnskolen er det mange som feirer at de er ferdige med ti års skolegang. Ifølge politiet er også dette første gang mange eksperimenterer med rus. Nå går kommunen og politiet ut og ber foreldre passe ekstra på denne kvelden. Foto: ILLUSTRASJONSFOTO

Snart klart for skoleavslutningene. I år får alle 10. klasseforeldrene for første gang et informasjonsbrev fra politiet om å passe på. Etter den formelle avslutningen er det nemlig mange som debuterer med rusmidler, advarer politiet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.06.2015 kl 19:31

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NORDRE AKER: Politioverbetjent Anne Merete Ansok ved Majorstuen politistasjon forteller at skoleavslutningskveldene er kjent for å være kvelder der det festes og drikkes etter at de formelle avslutningene er ferdige.

Ikke gå glipp av noe! Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook og få siste nytt rett i nyhetsfeeden din!

– Også en debutkveld når det gjelder rus for noen av elevene. Vi ønsker å gjøre flest mulig foreldre bevisst på dette, derfor også skrivet, i samarbeid med Sam-for (Samarbeidsforum for foreldrefokusert forebygging i Oslo, journ. anm.) som er sendt til alle 10. klasseforeldrene, sier Ansok.

LES OGSÅ: – Nei til asfalt fra Kjelsås til Nydalen langs Akerselva

Snillere

Det er første året et slikt skriv blir sendt ut til foreldrene.

Ansok forteller videre at den generelle utviklingen i forhold til ungdom og rus er positiv, de fleste går det veldig bra med. Men de det ikke går bra med, kan det gå riktig ille med.

– Forskning viser jo at ungdommen blir "snillere" - men så har man de som ikke mestrer og takler å henge med på denne utviklingen, og kanskje derfor flykter i rus, sier Ansok.

LES OGSÅ: Både Birgit (81) og hennes bier fikk plass på sykehjemmet

Mer politi

I forbindelse med de forestående skoleavslutningene for 10. klassingene, styrker politiet beredsskapen.

– Vi vil ha ekstra folk ute, både torsdagen og fredagen. Særlig også med tanke på One Direction-konserten på Ullevaal til fredag, sier hun.

Vi har i flere år opplevd utfordringer med ungdommene kvelden og natten etter siste skoledag. Derfor denne "plakaten." Til dere med ungdom i huset: LES

Posted by Majorstuen politistasjon on 9. juni 2015

Bydelen har «utfordringer med rus» blant ungdom

I forbindelse med gjennomgangen av Salto-rapporten (Sammen lager vi et trygt Oslo) i forrige bydelsutvalgsmøte, kom det opp spørsmål om hva som ligger i at «Bydel Nordre Aker har utfordringer med ungdom og rus».

– Vi har søkt fylkesmannen om å få mer penger til ruksontaktarbeid. Bydelen har fått 600.000 for å øke volumet på stillingen for å gjøre mer og bedre arbeid, sa assisterende bydelsdirektør Preben Winger.

Fra søknadspapirene står det blant annet følgende: Bydel Nordre Aker tilhører region vest i Oslo. Undersøkelser fra NOVA/Ung Data viser at alkoholinntak for ungdom under 18 år ligger langt over gjennomsnittet ellers i Oslo.

LES OGSÅ: «Sprittaxier» selger narkotika til ungdom

Over bysnittet på cannabisbruk

Cannabisbruk og sterkere narkotiske stoffer er i tillegg økende melder politiet.

I 2012 viste undersøkelse fra NOVA at bydelen lå litt over Oslo-gjennomsnittet på
hasj/marihuana. Tall fra politiet i 2014 viste også en markant økning spesielt i bruk av cannabis, står det også i samme søknaden.

Politi og bydel jobber for å utsette debutalderen for alkohol og har temaet oppe i alle
møteplasser med ungdom og foresatte. Målgruppa er fra helt nede i 13-årsalderen, står det også.

Ny undersøkelse i år

Nova/Ungdata har foretatt ny undersøkelse nå i 2015. Svar fra denne undersøkelsen kommer i høst. Alle ungdomstrinnene og videregåendetrinnene er med i denne undersøkelsen.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse