Dekk og felger går ad undas i Grefsenveien

Grefsenveien ved Grefsenplatået 26. februar 2018. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Marie har nettopp reparert felger og dekk for 8000 kroner. – Vi har gjort en massiv ekstrainnsats de siste to ukene med veien og brukt mange tonn asfalt, svarer Sporveien.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.02.2018 kl 10:29

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

GREFSEN: I forrige uke fikk Nordre Aker Budstikke meldinger om tre forskjellige bilister, som har opplevd å få dekk og andre deler av bilene ødelagt i Grefsenveien.

To dekk

Marie er en av disse tre. Hun kjørte Grefsenveien forrige lørdag, og ved Grefsenplatået gikk det galt.

– Vi kjørte Grefsenveien fra Kjelsås og ned mot Storo. Mellom Grefsen stadion og Grefsenplatået har den dårlige veistandarden og alle hullene ført til at ett av dekkene punkterte, høyre foran, og i tillegg ble to av felgene ødelagt, høyre foran og bak. Dekket som ble punktert, ble punktert på dekkveggen. Det måtte byttes, fordi det ikke kunne lappes, ifølge Marie.

Se bildet større

Det kjøres tusenvis av biler opp og ned i Grefsenveien, daglig. Men kjør forsiktig, så ikke du også ødelegger bilen din. FOTO: PRIVAT

Mange hull

Marie legger til at det er så mange potensielle hull som kan være årsak til skadene, at det er vanskelig å vite akkurat hvilke hull som har gjort skadene på dekk og felger på bilen.

Marie har også sendt avgårde kvitteringer til Sporveien, for reparasjon av skadene.

Tidlig i februar var det også flere som uttrykte sin misnøye på standarden i veien, debatten gikk varm på Nordre Aker Budstikkes facebookside.

LES OGSÅ: Det vil bli problematisk å ferdes i Grefsenveien, særlig for bilister

Akuttiltak

7. februar uttalte Sporveien at det var leid inn eksterne ressurser, for å få kvaliteten tilbake på ønsket nivå.

Hva gjelder Sporveiens vedlikeholdsansvar, så omfatter det områdene innenfor der skinnene ligger, og seksti centimeter på hver side.

– Det vil nå bli gjort akuttiltak og et forsterket arbeid med midlertidige utbedringer i Grefsenveien, inntil prosjektstart våren 2018. sa blant annet Andreas Viseth, kommunikasjonsrådgiver i Sporveien.

Nordre Aker Budstikke har også tidligere publisert kommentar fra Grefsebeboer, som mener veistandarden i Grefsenveien er livsfarlig, også fordi bilister kjører slalom, for å unngå de verste hullene, og helt opp forbi Grefsenplatået mot Midtoddveien.

Kort varighet

Videre sa kommunikasjonsrådgiveren følgende, 7. februar:

– I Sporveien er vi godt kjent med tilstandene i Grefsenveien mellom Storo og Disen - i særlig grad. Vi er skjønt enige med de som fremholder at denne veistrekningen ikke er av ønsket kvalitet. Dessverre har de korrigerende tiltakene vi setter inn vist seg å ha en kortere varighet enn ønskelig. Det medfører at vi stadig må ut og legge ny asfalt i sprekker og hull i det aktuelle området. Dette skyldes at det er mye bevegelse i grunnfundamentet, som igjen leder til at asfalt sprekker opp og blir kjørt i stykker av passerende trafikk, skriver Andreas Viseth i kommunikasjonsavdelingen til Sporveien.

Videre at dette forholdet forverrer seg ytterligere ved store nedbørsmengder og temperatutsvingninger.

– Dette vil ikke bedre seg i særlig grad før det støpes nytt underlag for sporvognstraseen. Det er under planlegging større tiltak, med oppstart i juni 2018. Frem til det, så skjer vil vi måtte gå inn med korrektive tiltak for å redusere ulempene for den øvrige trafikken.

Hva skjer?

Etter intervjuet med Viseth, i Nordre Aker Budstikke 7. februar, har flere lesere kontaktet lokalavisa. I slutten av måneden er det fortsatt dårlig veistandard flere steder i Grefsenveien. Mens det noen steder tydelig er lappet.

Hva skjer, Sporveien?

– Vi har gjort en massiv ekstrainnsats de siste to ukene med veien og brukt mange tonn asfalt. Vi er imidlertid ydmyke for at nye hull innenfor vårt ansvarsområde kan ha oppstått. Det vil vi nå sjekke og eventuelt utbedre.

– Det er fint om henvendelsene om skader dokumenteres med tid, sted og ikke minst foto. Henvendelser om disse skadene bør rettes til Sporveiens skadekontor med tilstrekkelig dokumentasjon, svarer kommunikasjonsrådgiver Andreas Viseth mandag.

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse