Dekktjeneste for den bedagelige

Her kan dekkene ta ferie, mens de venter på sin sesong.

Er du av typen som synes dekkskift er mas og har trangt med bodplass? Mitt Dekkhotell i Aslakveien lagrer og skifter dekkene dine.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.03.2008 kl 10:45

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Orker du ikke tanken på å skifte dekkene selv? Kjetil André Flor tilbyr helårs hotell for dekkene dine. Foto: Ida Schmidt Nygaard

Røa: 1. januar i år byttet bedriften navn til Mitt Dekkhotell.

- Hit kommer du med hjulene dine og vi lagrer og tar vare på dem. Når det er tid for å bytte dekk, gjør vi det for deg, sier Kjetil André Flor som driver det litt spesielle hotellet.

Kjøper seg frihet

Tjenesten er tilpasset for bedrifter og privatpersoner som er bedagelig anlagt når det kommer til skift av dekk.

- Det er enkelt og behagelig. Har du en liten leilighet og dårlig bodplass, er det deilig å ha et sted som ordner alt for deg. Man kjøper seg frihet, sier Flor.

Tid for dekkskift

Det nærmer seg tiden da alle må bytte ut piggdekkene. Første virksomme mandag etter påske skal alle piggdekk være fjernet fra veiene.

- Folk generelt tenker at det bare er å hente frem de gamle sommerdekkene og få de på. Det er imidlertid viktig å sjekke lufttrykket, sørge for riktig montering og ikke minst riktig moment. Skrur du boltene på for løst, kan hjulet løsne og strammer du for hardt påfører du slitasje på hjulboltene, forklarer Flor, men påpeker at det hører til sjeldenhetene at hjulene løsner.

Mer avansert

Flor forteller at det ikke bare er bilene som blir mer og mer spesialierte. Det samme gjelder hjulene.

- Dekk er ikke lenger bare enkelt å skifte. Man har aluminiumsfelger, hjulene har blitt større og boltene er forskjellige. Hjulene har blitt mer avanserte med tiden.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse