«Den beste festen har du i grøfta»

Cathrines hverdagsmagi.

HVERDAGSMAGIKER: Cathrine Brynildsen, journalist i dittOslo

Det er noe deilig med ikke å ha lappen. Folk som kjører må bestandig holde øynene på veien. Vi andre kan sitte på, og holde øynene ved veien. I grøfte...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.09.2013 kl 09:26

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Det er noe deilig med ikke å ha lappen. Folk som kjører må bestandig holde øynene på veien. Vi andre kan sitte på, og holde øynene ved veien. I grøftekanten. På grensen mot den skogen som måtte vike da noen fant ut at det passet å bygge vei akkurat her.

På 32-bussen, for eksempel. På veien mellom Bogstad og Nationaltheatret. En strekning som bruker tre kvarter på å gå fra grønn til grå. Fra fuglekvitter-stille til urbant susestille.

Sånn omtrent idet vi passerer tregrensen stopper blikket mitt. På ei rødmalt stue i veikanten. Skjønt; «stue» er en skjønnmaling: Rødfargen faller av i store flak, og om det ikke hadde vært for det skrøpelige taket hadde veggene neppe sittet sammen overhodet. Panelet spriker i alle retninger. En gang i tiden har plankehaugen sikkert vært en tre meter høy, men nå kan en tenåring gå på takmønet uten å måtte klatre først. Hvis mønet holder, vel å merke. Mesteparten av takpappen ligger en kvart meter over taket, og er bare så vidt festet i hjørnene.

Like bortenfor ligger et skilt. Røffe, grove plankebiter med sirlig påmalt håndskrift peker mot husrestene: «Nordisk mat og selskapslokaler»

Det må ha vært litt av en fest.

Cathrine Brynildsen

Hverdagsmagiker

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse