«Den beste festen har du i grøfta»

Cathrines hverdagsmagi.

«Den beste festen har du i grøfta»

HVERDAGSMAGIKER: Cathrine Brynildsen, journalist i dittOslo

Det er noe deilig med ikke å ha lappen. Folk som kjører må bestandig holde øynene på veien. Vi andre kan sitte på, og holde øynene ved veien. I grøfte...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.09.2013 kl 09:26

Det er noe deilig med ikke å ha lappen. Folk som kjører må bestandig holde øynene på veien. Vi andre kan sitte på, og holde øynene ved veien. I grøftekanten. På grensen mot den skogen som måtte vike da noen fant ut at det passet å bygge vei akkurat her.

På 32-bussen, for eksempel. På veien mellom Bogstad og Nationaltheatret. En strekning som bruker tre kvarter på å gå fra grønn til grå. Fra fuglekvitter-stille til urbant susestille.

Sånn omtrent idet vi passerer tregrensen stopper blikket mitt. På ei rødmalt stue i veikanten. Skjønt; «stue» er en skjønnmaling: Rødfargen faller av i store flak, og om det ikke hadde vært for det skrøpelige taket hadde veggene neppe sittet sammen overhodet. Panelet spriker i alle retninger. En gang i tiden har plankehaugen sikkert vært en tre meter høy, men nå kan en tenåring gå på takmønet uten å måtte klatre først. Hvis mønet holder, vel å merke. Mesteparten av takpappen ligger en kvart meter over taket, og er bare så vidt festet i hjørnene.

Like bortenfor ligger et skilt. Røffe, grove plankebiter med sirlig påmalt håndskrift peker mot husrestene: «Nordisk mat og selskapslokaler»

Det må ha vært litt av en fest.


Cathrine Brynildsen

Hverdagsmagiker


 

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!