ANNONSE
Annonse

«Den lysegule timen»

Cathrines hverdagsmagi.

HVERDAGSMAGIKER: Cathrine Brynildsen, journalist i dittOslo

Vårstillheten. Endelig er den her. Stillheten som oppstår i overgangen mellom dag og kveld, etter at middagen er fortært og barna sendt i seng, og det...

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.08.2013 kl 13:13

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Vårstillheten. Endelig er den her. Stillheten som oppstår i overgangen mellom dag og kveld, etter at middagen er fortært og barna sendt i seng, og det ennå er noen timer til du selv skal møte dynen.

I vinter var det bare tomt. Mørket krøp inn gjennom vinduene, og bare noen blafrende stearinlys holdt den fra å sluke hver krok i alle rom. Stillheten var endelig. Stor og omseggripende. Svart.

Vårstillheten er varm. Når den brennende himmelkulen som bare har klart å kaste noen få varmegrader ned på vårt forfrosne hjørne av verden, sakte synker ned bak Holmenkollåsen, da våkner Livet. Himmelen ligger som lyseblå silke over verden, og lav sol kaster gyllenvarme skygger over vegger du trodde var hvite. Spurvens lykkelige sang triller som spørsmål og svar mellom fjærballer som hopper rundt og nipper til restene av urban overflod.

Langt borte hører du ropene, fløytene og jubelen fra løkka, der håpefulle knottesko treffer en lærball for første gang. Kanskje avsparket til sesongen da lysluggen med trøye nummer fire får høre at han vil gjøre seg best på sidelinjen. Eller at han hører hjemme i skoene til Solskjær.

Fra lekeplassen i bakgården høres lykkelige hvin fra et huskestativ som knirker litt.

Det er den blå timen. Den som om våren er lysegul.

Cathrine Brynildsen

Hverdagsmagiker

 

Her kan du lese alle kapitlene i Cathrines hverdagsmagi

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse