ANNONSE
Annonse

Den nye barnehagen lager sin egen strøm

Skal være ferdig i oktober, den nye barnehagen i Bråtenalleen. Foto: NORDRE AKER BUDSTIKKE

Dette blir en av Oslo aller første Pluss-barnehager, med blant annet solcellepaneler og energibrønner. Se illustrasjon av hele barnehagen i saken.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 18.05.2017 kl 08:34

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

GREFSEN: Barnehagen, som bygges i regi av kommunens Omsorgsbygg Oslo KF, åpner etter planen i oktober.

Og blir en av Oslos aller første Pluss-barnehager.

LES OGSÅ: Skal rive hele bygget, og erstattes med første pluss-sykehjem

Åtte plussbarnehager

– Vi har åtte Pluss-barnehager i produksjon, og Bråtenalleen er en av de første som blir ferdigstilt. Bråtenalleen vil få åtte baser, som er maks utnyttelse av tomten. Det vil si opp mot 100 barn, men i praksis blir det færre, siden barn opp til tre år krever mer plass per person enn barn mellom 3 og 6 år, sier kommunikasjonsjef i Omsorgsbygg, Marte Svenneby.

Nye Bråtenalleen Barnehage. Foto: OMSORGSBYGG/OSLO KOMMUNE

Solcellepaneler og energibrønner

Hun forklarer videre at Plusshus betyr i tillegg til solceller at det er en godt isolert bygningskropp, effektiv belysning og ventilasjon. Det er boret 200 meter dype energibrønner som gir romoppvarming og delvis også varmt tappevann.

Plusshus-definisjonen er at bygget bruker mindre energi enn det produserer i løpet av levetiden.¨

SE MANGE BILDER OG VIDEO FRA 17. MAI - KANSKJE ER DU MED PÅ BILDENE?

Barnehagen produserer sin egen strøm, og får energi fra solcellepaneler og energibrønner. Overskudd av strøm skal selges.

– Vi er tilkoblet strømnettet, og bruker strøm når det er overskyet eller på vinterstid når det er lite strømproduksjon på solcellene, forteller Svenneby videre.

Kan ikke søke ennå

Avdelingsdirektør i Bydel Nordre Aker, Trine K. Urholt, forteller at det foreløpig ikke er mulig å søke spesielt til denne barnehagen.

– Det er ikke åpnet for å søke hit enda i søkeportalen. Erfaringsmessig er det lengre søkerlister i denne delen sv bydelen enn for eksempel i andre områder i bydelen. Vi tror dette tilbudet vil være aktuelt for mange familier i Grefsen og Disen området, sier Urholt.

LES OGSÅ:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse