«Den som venter på noe godt...»

Cathrines hverdagsmagi

HVERDAGSMAGIKER: Cathrine Brynildsen, journalist i dittOslo

Håndverkere er som Hansa-pils: «Lagret lengst - verdt å vente på»: De kommer når de vil, innenfor rammen av arbeidsdagens åtte timer. Alt du får so...

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Håndverkere er som Hansa-pils: «Lagret lengst - verdt å vente på»: De kommer når de vil, innenfor rammen av arbeidsdagens åtte timer. Alt du får som desperat kunde, er en dato, og beskjed om at de kommer så fort de kan.

Så blir frokosten deretter. Du vet at du uansett ikke skal stresse mot bussen eller T-banen, så du tar det med ro. Tilbereder frokosten på porselenstallerken i stedet for å spise i full fart på en fjøl på kjøkkenbenken. Oppdager at det ikke er mer kaffe igjen, og rusler ned på kafeen på hjørnet, i kort nok avstand til at du kan styrte hjem når mannen som skal gjenopprette harmonien i din huslige tilværelse finner det for godt å dukke opp.

Luften er frisk og klar. Fuktig, men ikke regntung. Innenfor kafédøren slår duften av nystekte kanelboller imot deg, men i dag vinner gleden over å motstå fristelsen.

Tilbake på kjøkkenet lener du deg tilbake og tar lange slurker av kaffen, mens du blar gjennom avisen. Rett før den siste slurken, ringer telefonen.

«Hei du, det er rørleggerfirmaet. Han som skulle til deg har blitt syk. Vi sender en annen kar på torsdag.»

Ferdig med den saken. Du slipper i hvert fall å vente. Du pakker deg sammen og rusler mot trikken, og kommer ikke for sent på jobb engang.

Cathrine Brynildsen

Hverdagsmagiker

Her kan du lese alle kapitlene i Cathrines hverdagsmagi

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse