Den ultimate familiebilen

MYE PLASS: Digre kapteinstoler som kan dreies rundt åpner for familieråd i storstua bak i bilen.

Skaffer du deg en Nissan Forum kan du holde familieråd eller møte med forretningsforbindelsene i bilen. Men først må japanerne bygge den.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.02.2008 kl 10:50

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

KOMMANDOSENTRAL: Fra førerplassen styres ikke bare bilen, men også audioanlegget.

Se bildet større

KONSERT: Høyttalere i bakkant av skyvedørene åpner for konsert på rasteplassen.

Se bildet større

EN IDÉ: Nissan Forum befinner seg fortsatt på prosjektstadiet.

Vi oppholder oss stadig mer i bilen, og ikke sjelden blir man litt sulten der køen snegler seg altfor sakte fram. Fortvil ikke, det har Nissan allerede tenkt på. For konseptet Forum, vist på siste bilmesse i Detroit, har microbølgeovn innebygd i midtkonsollen. Så da skulle det bare være å putte inn godsakene, trykke på knappen og vente på lykken. Nissan Forum befinner seg i skjæringspunktet mellom van, flerbruksbil og stasjonsvogn. Og det er i et Amerika som ikke lenger omfavner en tradisjonell van slik de gjorde for 20 år siden, at Nissan tror noen vil kjøpe biltypen.

Foruten å være proppet med moderne forbrukerelektronikk, inneholder Forum naturligvis også digre kapteinstoler som med et håndgrep dreies rundt slik at de fire som blir sittende bak utgjør en gruppe i storstua. Overdådig beinplass gjør Nissan Forum til noe langt mer enn et oppholdsrom for kjernefamilien. Fire voksne sitter også kongelig bak. De fire fremste stolene inneholder Bose-høyttalere som bare høres av dem som sitter i stolen. Via bilens kommunikasjonssystem kan føreren snakke med hver enkelt passasjer – eller koble ut all lyd med "time out"-knappen.

Høyttalere innebygd i bakkant av skyvedørene gjør bilen til utendørs konsertarena på rasteplassen. Denne idéen må Nissan ha rappet fra Dodge Avenger/Jeep Patriot. Nissan har ennå ikke besluttet å bygge bilen eller avgjort om de skal hente fram en mer sivilisert og mindre påkostet modell.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse