Denne butikken er bare midlertidig

PRIX: Men bare midlertidig. I løpet av året blir den gamle Rimi-butikken nok engang omprofilert. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Vi har tidligere skrevet om at Coop åpner ny, større Mega-butikk i Torgbygget i Nydalen. Sist fredag var imidlertid Rimi-butikken blitt til Prix.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.03.2016 kl 13:14

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NYDALEN: Forvirrende?

Forklaringen er enkel. Prix-butikken er kun midlertidig. Når Torgbygget omsider står ferdig til høsten, vil Prix forsvinne til fordel for den lovede Mega-butikken. Dato for omleggingen er ikke klar ennå, forteller Dag Robert Holmen, som er daglig leder i Coop Prix Nydalen.

– En del arealer på plan 1 kan tenkes åpnet før ferien, men «grand opening» planlegges i månedskiftet august/september. Da regner vi med at alle forretningsarealene er åpnet og i full drift, sa Terje Løvold i Avantor til Nordre Aker Budstikke tidlig i februar, da vi spurte om når Torgbygget kan ventes ferdig.

Her kan du lese mer om hvilke nye butikker og tilbud som blir å finne i «nye» Torgbygget til høsten.

Posten ut

Som Rimi hadde Torgbygget-butikken Post-i-butikk-løsning. Den er nå historie, opplyser daglig leder Dag Robert Holmen. Nydalen postkontor i Kristoffer Aamots gate 5 (bak BI og ved siden av PST), dekker behovet.

Fra billig til «pristaper»

Som Coop Mega vil Torgbygget-butikken få betydelig større areal, og bli det som på butikspråket kalles supermarked. Omleggingen av dagligvareforretningen faller imidlertid ikke i god jord hos alle.

– Endringen vil sannsynligvis på sikt føre til færre kunder til kolonialbutikken og til de andre butikkene på senteret, skriver en leser til Nordre Aker Budstikke.


LES OGSÅ: Her heter det Fisut!

– Har andre butikk-alternativer

– Coop har andre kolonialbutikkkjeder som har lavere priser enn Coop Mega, som Coop Extra og Coop Prix. Disse to kjedene bør vurderes i stedet for Coop Mega, skriver leseren.

VGs matbørs fra november i fjor, viste at man, med VGs utvalgte handlekurv, kunne spare hele 15.115 kroner i året på å legge handlingen til Coop Extra eller Rema 1000 i stedet for supermarkedkjeden Coop Mega.

– Mega må sammenlignes med supermarkedkjedene og skal ta grep, sa kommunikasjonsdirektør Bjørn Takle Friis i Coop til VG, etter testen.

Se bildet større

TETT i TETT: Ica Supermarked på Storo Storsenter ble Coop Mega i høst. Det blir dermed kort vei mellom denne og Mega-butikken i Torgbygget. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Mega tett i tett

Så har da også Coop allerede omprofilert to av sine nyervervede butikker i Nordre Aker etter oppkjøpet, Ica Supermarked på Ullevaal stadion og Storosenteret, til supermarkedkjeden Mega.

MEN DENNE BUTIKKEN FORSVINNER: 21. mai legger Coop ned lokalbutikken, etter nesten 100 års drift i Ullevål Hageby

– Det blir kort avstand mellom Mega-butikken i Nydalen og den tilsvarende butikken på Storo. Hvorfor velger Coop å åpne butikk med det samme konseptet som allerede finnes noen hundre meter lenger opp på Storosenteret?

– Vi ser at når vi har to butikker med samme konsept i samme område er det med å styrke konseptet. Vi har flere steder opplevd vekst i begge butikker etter omprofileringer der to butikker med samme konsept ligger ved hverandre, sier Lise Mette Kjellberg i Coop, til Nordre Aker Budstikke.

For kort tid siden ble Rimi-butikkene i Marsveien på Kjelsås og i Maridalsveien på Korsvoll omprofilert. Men der de to i utgangspunktet skulle bli Prix, valgte Coop å endre planene for den ene butikken i siste liten.

Coop kjøpte opp Ica Norge i fjor, og startet våren 2015 omleggingen av de tidligere Ica- og Rimi-butikkene. Prosessen vil vare til langt ut i 2016, sa Coop den gangen.

Dette har skjedd med Rimi- og Ica-butikkene i Nordre Aker:

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse