Denne gjengen går i den beste barnehagen

Hvorfor være stor, når man kan være lykkelig som liten - 10 barn med superfornøyde foreldre i Veslehaugen Familiebarnehage. Øverst fra venstre Ellie, Elise, Henny. Nederst fra venstre Jonas, Emrik, Nora, Anna, Wilmer. Ikke tilstede da bildet ble tatt: Henrik og Vilde. FOTO: VESLEHAUGEN FAMILIEBARNHAGE

Igjen scorer Bydel Nordre Aker høyest på en brukerundersøkelse. Denne gangen når det gjelder barnehager.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.11.2015 kl 22:35

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDRE AKER: Den årlige barnehage-brukerundersøkelsen til Oslo kommune er i boks.

Igjen er Nordre Aker en av de beste bydelen i brukerundersøkelsen. Generelt er folk fornøyd med barnehagene i bydelen.

Også i fjorårets undersøkelse kom Nordre Aker best ut. Da var det Hansemyra barnehage som fikk høyest resultat.

I år er det to barnehager som får toppscore – altså hele 6 poeng av 6 mulige. Nå skal det sies at det er ikke de største barnehagene, men likevel fortjener de heder og ære. Den ene barnehagen er Berg Gård barnehage, den andre er Veslehaugen Familiebarnehage i Tåsenveien 75, med ti barn fra ett til seks år.

Se bildet større

FOTO: OSLO KOMMUNE

– Betyr mye for oss

– Vi er selvfølgelig veldig glade for foreldrenes tilbakemelding, det betyr mye for oss Vi føler vi har et godt og nært samarbeid med de foresatte. Det aller viktigste for oss er at barna opplever omsorg og nærhet i trygge omgivelser, sier pedagogisk leder Kristoffer Bjorskau.

Som sammen med assistent Tina Hannah og eier Berit Bjorskau drifter familie-barnehagen.

Læring og trivsel

– Vi gir barna utfordringer og opplevelser som vi tror foreldrene og barna setter pris på. Vi tror også dette viser at små barnehager har noe å bidra med når det gjelder læring og trivsel, fortsetter han.

Avdelingsdirektør Trine Køhncke Urholt i Bydel Nordre Aker er naturlig nok veldig fornøyd med undersøkelsen.

Størst på barnehageplasser

– Vi er veldig stolte av alle de flotte ansatte i barnehagene rundt omkring i bydelen - alle barnehagene scorer godt. Samtidig er vi jo Oslos største på antall barnehager og barnehageplasser, sier Køhncke Urholt.

Fra Osloundersøkelsen kommer det frem at årets undersøkelse viser på en økt tilfredshet på alle områder for alle bydeler, og svarprosenten er høy.

LES OGSÅ: Men her frykter de at barna kan drukne i barnehagen

24.329 svarte

Nesten halvparten (44 prosent) av foreldrene gir barnehagen sin toppscore med 6 poeng av 6 mulige - på spørsmålet «Alt-i-alt, hvor fornøyd er du med din barnehage». Generell tilfredshet er 5,22. Totalt svarte 24.329 foreldre på undersøkelsen for hele Oslo. Det tilsvarer 71,53 prosent av de totalt 34.012 foresatte som ble invitert til å svare.

Gjennomsnittlig svarprosent i bydelene varierer fra 60 til 80. 15.440 av besvarelsene er fra foreldre med barn i kommunal barnehage. 8889 er fra foreldre med barn i privat barnehage.

LES OGSÅ: Hvem kjørte på Edmund (14)?

Alle kommunale, 60 prosent av de private

Alle kommunale barnehager deltar, og litt over 60 prosent av de private (det er frivillig for de private å delta). Totalt ble undersøkelsen gjennomført i 629 barnehager. Mange av de private som ikke deltok er små familiebarnehager.

Foreldre er fortsatt mest fornøyd med «barns trivsel og trygghet» og «personalet». Området «samarbeid og medvirkning» har svakest resultater, men det er ett av temaområdene som viser størst forbedring sammenlignet med tidligere år, ifølge undersøkelsen og Oslo kommune.

LES OGSÅ: Nordre Aker skal også være en god bydel for de eldre. Slik kan du bidra til å skape morgendagens eldreomsorg

Under kan de se resultatene fra alle barnehagene som deltok i Nordre Aker.

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse