TEST: Mio Moov Spirit S555

Denne GPS-en kan søke på Google

GOOGLE: Dersom du kobler mobilen din til S555 kan du søke i Google etter steder.

Mio S555 er et svært nyttig verktøy på veien, som blant annet kan søke etter nærmeste pizzasjappe via Google.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.12.2009 kl 09:50

AMOBIL.NO: Er du ute etter en rimelig GPS med mange funksjoner, er det verdt å titte på Moov S555.

På funksjonslisten finner vi selvsagt navigasjon, men også ekstrafunksjoner som Bluetooth for håndfri, TMC-radio som gir deg oversikt over trafikkbildet, reiseguider, støtte for geomerkede bilder og mye annet.

Les også vår test av Mio Moov Spirit 300 Traffic

Finn sushi!

Bluetooth-funksjonen i S555 brukes til forskjellige ting: Mios egen innholdstjeneste Miomore, Google-søk og å bruke GPS-en som håndfri. Felles for alle er at de brukes sammen med en mobil. De to første funksjonen bruker mobilen for å koble S555 til internett.

Google-søket er spesielt praktisk. Om du for eksempel er fysen på noe rå fisk eller pizza søker du bare etter ”sushi” eller "pizza", og Google serverer steder i nærheten som serverer den japanske retten.

Under Miomore-tjenesten kan du også få værvarsel og finne veiassistanse. Veiassistansen viser på vårt eksemplar bare nummeret til NAF.

På den annen side er nummeret til Falck bare et TLF-søk unna, så nytteverdien er så som så.

Værvarselet fungerer greit. Du får detaljert oversikt over værvarselet, som vindstyrke og regnmengde (i tommer, ikke millimeter).

Les også: Denne GPS-en er også en TV

Ryddige kart

Ifølge Mio har de designet kartene i enheten etter inspirasjon fra vanlige papirkart. Løsningen kaller de Trumap, og tanken er at kartet skal være lett å lese uten masse unødvendig ekstrainformasjon.

Vi syns Mio har lykkes rimelig bra med dette. Kartene viser deg veier, enveiskjøringer og gatenavnene på gater i nærheten.

I tillegg viser kartet navn på områder i nærheten. Dette gjør det litt enklere å finne frem til områder du ikke nødvendigvis kjenner gatenavn i.

Les også: Vi tester navigasjonsprogrammer til Iphone

Enkelt å sette opp kjørerute

Å sette opp en kjørerute er enkelt. Du plotter først inn land. Dette trenger du bare å gjøre en gang, da S555 husker dette til neste søk. Deretter plotter du inn gatenavn, nøkkelord eller postnummer.

Nøkkelordsøket er spesielt praktisk, da du kan søke på navn på områder, for eksempel kan du finne bydeler ved å taste inn navnet. Nøkkelordsøket finner også ting som hoteller på navn.

Mange, spesielt yrkessjåfører, vil sette pris på nøkkelordsøket. Dette hjelper deg med å finne frem til steder du ikke kjenner adresser.

Den ferierende vil ha glede av ”Utforsk i nærheten”-funksjonen. Denne viser deg interessepunkter i nærheten av posisjonen din. Er du i en ukjent by kan du altså raskt se om det er noen spennende restauranter eller muséer i nærheten.

Les også: Tomtom lanserer XXl-skjerm

Ikke nå igjen!?

Vi skal benytte anledningen til kjefte litt på Mios strømbryterløsning. Denne er en trestegs bryter, hvor midterste hakk er for å sette GPS-en i hvilemodus, og den til høyre er å nullstille enheten.

Det er altfor enkelt å nullstille GPS-en og slette ruter ved å flytte bryteren for langt. På tide å gå vekk fra dette nå, Mio.

Les test av Nokia 6710 Navigator

Les også vår test av Tomtom Navigator 7

Brukervennlig og god

Mio Moov S555 er alt i alt en velutstyrt navigasjonsløsning vi syns passer fint både for ferierende og for yrkessjåfører som for eksempel taxisjåfører. Det er lett å finne frem til både områder og adresser.

At du kan se ruten du har kjørt er også en fordel i de tilfellene du trenger å finne tilbake til for eksempel en hovedvei.

Vi liker at kartene er oversiktlige og lettleste. Spesielt setter vi pris på at ikke alle gatenavn, men kun tilstøtende, vises på kartet. Dette gjør kartet mindre kaotisk.

Veiledningen under kjøring er god. Både stemmeanvisninger og visuelle anvisninger er logiske og enkle å følge. Dette gjør at det blir mindre sjans for å kjøre feil. Spesielt liker vi at S555 viser feltvalg underveis.

S555 har enkle menyer og det er ikke mye å klage på når det kommer til brukervennlighet.

Ekstrafunksjonene er så som så. Med unntak av Google Maps og TMC-funksjonaliteten virker resten litt uferdig.

Vi tilgir det meste når vi ser prisen. For rundt 1500 kroner får du en brukervennlig og god GPS som dekker de fleste behov, enten det er på jobb eller i fritiden.

Les hele testen av Mio Moov Spirit S555 på Amobil.no

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon