Denne skolen er øverst på lista for Norden

Handelshøyskolen BI i Nydalen. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ILLUSTRASJONSFOTO)

– Videreutdanning er heller nødt til å være regelen, enn unntaket, ifølge rektor Inge Jan Henjesand.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.10.2016 kl 12:46

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NYDALEN: BI-Fudan MBA-programmet kommer på 39. plass på Financial Times' rangering av de 100 beste MBA-deltidsprogrammene i verden.

Samtidig rykker BI EMBA programmet opp fem plasser på den prestisjefylte listen, forteller pressemelding fra skolen selv.

– Det er svært gledelig å se at begge våre Executive MBA-programmer rykker opp på Financial Times’ prestisjetunge liste. Rangeringen representerer de tyngste utdannings- og forskningsmiljøene i verden, og BI viser igjen at vi anerkjennes som en internasjonal toppskole, sier rektor ved Handelshøyskolen BI, Inge Jan Henjesand.

Norden

Og da ingen andre høyskoler i Norden er foran BI på lista, så er skolen i Nydalen den som ligger høyest oppe for de nordiske landene.

LES OGSÅ: Når får Terje rett utenfor egen ny restaurant i Nydalen?

Fjerde år

For fjerde år på rad er BI-Fudan MBA på Financial Times (FT) prestisjetunge rangering over de beste deltids MBA-programmene, og klatrer i årets rangering ni plasser.

– Kunnskap har blitt en internasjonal konkurranse- og samarbeidsarena, og med vårt samarbeid med Fudan University School of Management gjør vi som de beste på listen, nemlig å kombinere det beste fra to skoler, sier Henjesand videre i pressemeldingen.

Internasjonalt perspektiv

Begge BIs EMBA-programmer er for erfarne bedriftsledere som søker faglig påfyll innen ledelse. Kursene holdes i moduler som gjør det mulig å kombinere ved siden av jobb. For å kunne gi et mer internasjonalt perspektiv holdes kursene i flere land.

– I en stadig mer kunnskapsintensiv internasjonal konkurransesituasjon er videreutdanning heller nødt til å være regelen enn unntaket. Ledere trenger faglig påfyll med et internasjonalt perspektiv i en verden i stadig omstilling, sier rektoren videre i pressemeldingen.

BIs partnerskap med Fudan University School of Management i Shanghai, Kina, markerte 20-års jubileum i år, og er et av de eldste samarbeidene mellom en vestlig handelshøyskole og et kinesisk universitet. Over 2000 kinesiske mellomledere har i dag en mastergrad fra BI.

LES OGSÅ: BI-studentene satte et støkk i NHH på Torgallmenningen

– Som man ser av listen samarbeider stadig flere toppskoler for å utvikle de beste internasjonale programmene. Vårt strategiske samarbeid med Fudan University School of Management er viktig for å gi våre kandidater den kompetansen som kreves i dagens globale samfunn, også ifølge Henjesand.

Om kåringen:

BI-Fudan er på en 39. plass - opp ni plasser fra i fjor. Programmet er rangert foran Alto University, Copenhagen Business School (CBS) og Stockholm School of Economics (SSE).

BI EMBA er på en 93. plass - fem plasser opp fra i fjor. Programmet er det eneste norske MBA-programmet på rangeringen.

Rangeringen over deltids MBA-programmer er blant annet basert på studentenes karriereutvikling, lønnsutvikling og skolens faglige profil. FT vurderer også antallet internasjonale og kvinnelige studenter og faglige, i tillegg til internasjonal kursgjennomføring. Forsknings-impact er også en del av denne rangeringen.

LES OGSÅ: Han skrev en roman, så fikk han nytt øl oppkalt etter boka!

Fakta

Handelshøyskolen BI var den første utdanningsinstitusjonen i verden som fikk godkjent en internasjonal MBA i Kina.

Financial Times har 5 delrangeringer og BI deltar i 4 av disse, den femte er for skoler med fulltids MBA-programmer som BI ikke har.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse