Denne skolen har flest søkere per plass

Nørds eller kule? Tiago Gjestdal og Anna Victoria Stern prøvde å overbevise Gabriella Borg om at IT-linja er det riktige studievalget, i Nydalenrevyen 2017. I virkeligheten går de tre Nydalen-elevene på byens mest populære skole. FOTO: MAGNE MELLEM ENOKSEN

Nydalen troner fortsatt på topp som Oslos mest søkte skole. På Blindern vgs. opplever de stor økning til IB-programmet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.04.2017 kl 18:10

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDRE AKER: Søknadsfristen til videregående opplæring i Oslo, for skoleåret 2017/18, var 1. mars i år.

Totalt har 18.189 søkere fra Oslo søkt om videregående opplæring i skole eller bedrift, 17.242 av disse har søkt plass i videregående skoler. Det er én søker færre enn i fjor. Det er 5864 søkere med ungdomsrett til ordinære utdanningsprogram på Vg1-nivå. Og mens yrkesfag opplever en økning i antall søkere (24,2 prosent av den totale søkningen til Vg1, mot 21,8 prosent i fjor), går søkertallet til studiespesialisering ned (75,8 prosent av søkerne til ordinære Vg1, mot 78,2 prosent i fjor).

Flest til Nydalen

Nydalen videregående har totalt 1294 primærsøkere. Selv om Kuben og Elvebakken har flere søkere, har disse skolene også flere plasser å tilby. Med sine 971 elevplasser har Nydalen vgs. i snitt 1,33 søkere per plass. Det er knepent foran Elvebakkens 1,3 søkere per plass.

Se listen over søkere til alle de videregående skolene her:

– Ja, vi er veldig fornøyde med at elevene oppfatter oss som en attraktiv og god skole. Samtidig skulle vi ønske vi kunne ta inn alle elevene som ønsket å gå på vår skole. At vi lykkes med gode søkertall både innenfor studiespesialiserende og yrkesfag gleder oss ekstra, sa Nydalen-rektor Linn-Siri Jensen til Nordre Aker Budstikke i fjor.

I år har Nydalen 111 søkere (til 84 plasser) på Helse- og oppvekstfag Vg1, og 61 søkere til 51 plasser på Service og samferdsel Vg1. Studiespesialisering på Vg1 har 330 søkere til 160 plasser.

LES OGSÅ: Slik har de skapt et unikt skolemiljø på Nydalen: – Nå er det tabu å slenge dritt om andre

Se bildet større

Nydalen videregående skole i Nydalsveien 30C. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Populært med IB og toppidrett

Det nye tilbudet studiespesialisering med toppidrett har svært god søkning. Det tilbys på Nydalen, Persbråten og nye Valle Hovin vgs. Hver av skolene har 32 plasser på Vg1, og har henholdsvis 97, 56 og 113 søkere.

IB Middle Years Programme 5 (tilsvarer Vg1) har markert framgang, fra 51 søkere i fjor, til 94 søkere i år. Programmet tilbys kun på Blindern vgs.

International Baccalaureate (IB) er et internasjonalt utdanningsløp som tilbys ved nesten 2500 skoler i 140 land. Undervisningsopplegget er likt ved alle IB-linjer, og det gir et internasjonalt vitnemål ved fullført skolegang.

Blindern vgs. har 188 søkere til skolens 232 plasser på Studiespesialisering Vg1.

LES OGSÅ: Han gikk rett fra IB på Blindern til Oxford University

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse