ANNONSE
Annonse

Derfor bør barna gå til skolen

- Mange glemmer å tenke på sikkerheten så fort de har levert egne barn, sier overbetjent Eirik Ueland.

SÅ TRYGT SOM MULIG: Politiet, Trygg Trafikk og skolene er svært opptatt av at bilister skal være klar over skolestarten mandag, ikke minst foreldre som selv kjører barna til skolen. Her fra en aksjon ved Trasop skole. Foto: Arkivfoto

Foreldre som kjører barna sine til skolen utgjør den største trusselen mot trygge skoleveier. Politiet og Trygg Trafikk ber foreldre gå sammen med barna sine til skolen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.08.2012 kl 10:27

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: - Vi oppfordrer foreldre til å lage følgevenn-grupper, slik at flest mulig går til skolen, sier Vibeke Rørholt.

Som distriktsleder i Trygg Trafikk i Oslo er hun ansvarlig for at Oslos 7000 nye skolebarn skal komme seg trygt til skolen og hjem igjen fra mandag av. Og hun mener foreldrene selv er skyld i det problemet de frykter.

Parkeringstrøbbel

- Mange parkerer rett foran skoleporten, og sperrer dermed sikten for andre bilister som setter av egne barn, forteller hun.

Hun oppfordrer kjørende foreldre til å stoppe noen hundre meter unna skolen, og gå den siste biten sammen med de små.

Trygg Trafikk samarbeider i høst med politiet, tungtransportleverandører og flere kommunale etater for å sikre oppmerksomhet rundt små, myke trafikkanter.

Egne initiativer

Allerede i vinter oppfordret FAU og Trygg Trafikk til å lage gågrupper der flere barn følges til skolen av en voksen. Lilleaker skole er en av dem som har innført ordningen, med stor suksess.

- Barna har godt av å gå, og det gjør også skoleveien til en sosial arena, sier assisterende rektor Britt Boye-Pedersen.

Hun får støtte av rektor ved Smestad skole, Yngvill Hestenes.

- Voksne bør følge barna i grupper, og snakke om trafikken så barna lærer mens de opplever, sier hun.

Kontroller

Overbetjent i trafikkorpset ved Majorstua politistasjon. Eirik Ueland, varsler om kontroller på alle veier de nærmeste ukene.

- Småskolebarn er lite synlige i trafikkbildet. Derfor vil vi kontrollere fart og sikkerhet i nærheten av skolene og langs veiene. Det er viktig å huske på at alle veier i byen per definisjon er skoleveier, minner han om.

Og legger til:

- Mange glemmer å tenke på sikkerheten så fort de har levert egne barn. Derfor vil vi minne folk på å kjøre slik at andre også kan ferdes trygt.

MER OM SKOLESTART 2012:

- På skolen er det læreren som bestemmer

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse