ANNONSE
Annonse

Derfor bør denne bussen få flere avganger

56-bussen bør gå oftere for å gjøre det attraktivt å reise kollektivt til Linderudkollen, er Solemskogen vel og Kjelsås Langrenn enige om. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Med et stort idrettsanlegg på Linderudkollen, og med en intensjon om at brukerne av det skal reise miljøvennlig, gir det lite mening at 56-bussen bare går én gang i timen på søndager.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

SOLEMSKOGEN: Det er Solemskogen Velforening som har rettet en anmodning til bydelsutvalget om at de må ta en mer aktiv rolle for å bedre busstilbudet til Solemskogen og Linderudkollen.

Saken ble behanldet i bydelsutvalget 15. desember.

Ønsker ikke privatbiler

Per i dag går 56-bussen med 20- og 30-minuttersintervall i hverdagene, halvtimesruter på lørdager, men på søndager er det bare én avgang i timen.

Det harmonerer dårlig med den økte bruken av Linderudkollen, både av mosjonister og konkurranseutøvere gjennom store deler av vinterhalvåret, som følge av av den nye langrennsarenaen, mener Solemskogen vel.

I brevet til bydelsutvalget skriver de:

«Man har i prosjektet på Linderudkollen fokusert tydelig på en miljøprofil i og rundt skianlegget. Gjennom dette må man også tilrettelegge for at de som kommer for å trene/gå på ski benytter offentlig transport, og ikke privatbil. Spesielt vil dette gjelde ved større arrangementer.»

LES OGSÅ: Kan ikke bussjåførene trafikkreglene?

Ekstraavganger ved arrangementer og i helgen

Solemskogen Velforening og Kjelsås Langrenn er ifølge brevet enige om at det bør satses på offentlig transport til Linderudkollen.

«Spesielt ved større arrangementer vil det også kunne oppstå store parkeringsproblemer på Solemskogen. Det er ikke ønskelig for noen parter» skriver velet.

Solemskogen Velforening ønsker derfor at det settes opp ekstraavganger på 56-bussen når Kjelsås Langrenn har arrangementer i Linderudkollen, at busstilbudet bedres på søndager i vintersesongen, og at busstilbudet bedres i forbindelse med tidspunkt for organisert treningsaktivitet på ettermiddager.

LES OGSÅ: Bydelsutvalget flytter på 400.000 for å bedre ungdomstilbudet

Bydelsutvalget mener avgangene i hverdagen må kunne anses som godt nok, blant annet sett i forhold til områdets «beskjedne innbyggertall». Bygda har omlag 60 husstander.

De gir imidlertid Solemskogen støtte i at det bør bli bedre i helgene.

Bydelsutvalget vil derfor be Ruter styrke rutetilbudet til og fra Linderudkollen og Solemskogen på søndager og helligdager, særlig i vinterhalvåret.

Om det argumentet er tungtveiende nok for Ruter, eller om det lever opp til Solemskogen Velforenings formulering av «mer aktiv rolle», er uvisst.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse