Dessverre, det er ikke plass til flere på folkemøtet

Mange hadde mye på hjertet da Oslo Velforbund inviterte til folkemøte om forteting og byutviklingsstrategier på Svettern på Grefsen i vinter. I panelet sitter Morten Waastøl fra PBE og byutviklingsbyråd Hanna Marcussen (MDG) nærmest. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Prøver du å melde deg på folkemøtet om kommuneplanen 22. mai, som angår vår bydel, får du beskjed om at det er fulltegnet. Det tar byrådet som tegn på at de har lykkes med informasjonsstrategien.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.05.2017 kl 12:54

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

ULLEVÅL: 22. mai klokken 17 holdes det folkemøte om byrådets forslag til revidert kommuneplan, med fokus på bydelene Nordre Aker, Vestre Aker og Ullern.

Møtet skal holdes på konferansesenteret UBC på Ullevaal stadion.

Her kan du lese om hva forslaget til kommuneplan har å si for Nordre Aker. Et nytt småhusområde foreslås fortettet.

OPPDATERT: Ullevaal stadion bekrefter at de har ledige lokaler til mange hundre flere den samme datoen

Fullt

Prøver du i dag å melde deg på møtet på Ullevaal stadion 22. mai, via påmeldingssidene til Oslo kommune, kommer meldingen «Dette arrangementet er fulltegnet. Dersom du går videre, vil du bli plassert på venteliste.»

Det skal også arrangeres tre andre lokale medvirkningsmøter i mai, henholdsvis 11., 15, og 29. mai, med fokus på de øvrige delene av Oslo. I skrivende stund er også møtet for bydelene St. Hanshaugen, Frogner, Sagene, Grünerløkka og Gamle Oslo 11. mai fulltegnet.

9. mai inviteres det til folkemøte i Oslo rådhus, der hovedlinjene i kommuneplanen presenteres, og det skal også være mulig å speed-date byrådene. Møtet holdes imidlertid i tidsrommet 11 til 15, og vil nok derfor være uaktuelt å delta på for mange med normalarbeidstid.

LES OGSÅ: BU-lederen i Nordre Aker: «Nå må vi bremse veksten og ta vare på småhusområdene»

Jobber med å få oversikt

– Hva gjøres for å sikre at alle som ønsker det skal få delta, byrådssekretær Rasmus Reinvang (MDG)?

– Vi er glade for den store interessen for de bydelsvise møtene og gjør vårt beste for å legge til rette for at så mange som mulig kan få adgang til informasjon og gjøre sine meninger kjent. Når det gjelder de bydelsvise folkemøtene så vil det være praktiske begrensninger for fysisk deltagelse, men vi gjør vårt beste for å sørge for at interesserte kan delta og ser løpende på muligheter for å få til dette. Vi jobber nå med å få oversikt over hvor stor interessen er, der hvor møtene er fulltegnet og hvilke muligheter vi har. Det er en mye større pågang nå, enn det var til møtene forut for gjeldende kommuneplan, skriver Reinvang i en e-post til Nordre Aker Budstikke.

Sende inn spørsmål på nett

Videre skriver Reinvang:

– Møtene vil bli streamet på Oslo kommunes facebookside, slik at alle kan få med seg innleggene og debatten. Det vil være mulig for de som følger møtet på facebook å sende inn spørsmål og vi vil besvare disse så godt vi kan i løpet av møtet. Her kan alle formidle det de har på hjertet! Husk for øvrig at bydelene jo også vil levere egne høringsuttalelser i løpet av høringsperioden, og det er også viktig at innbyggere formidler sine synspunkter til bydelen sin. Og så kan jo innspill sendes direkte til byrådet på epostadressen postmottak@byr.oslo.kommune.no.

Stor interesse

– Hvordan er pågangen og påmeldingen til de øvrige møtene, inkludert det i rådhuset 9. mai?

– Vi opplever en stor pågang og ser det som et tegn på at vi har lykkes med å få ut informasjon om at utkastet til ny kommuneplan er på høring. Både folkemøtet i Oslo vest og i indre by er per i dag fulltegnet. Da gjeldende kommuneplan var på høring i 2014 kom det i alt 241 høringsuttalelser. Vi er ganske sikre på at vi får flere til denne kommuneplanen! Byrådet ser frem til god debatt og mange innspill til ny kommuneplan, som jo er det overordnete styringsdokumentet i kommunen, svarer byrådssekretæren.

Ukjent størresle

Han har foreløpig ikke svar på vårt spørsmål om hvor stor kapasitet møtelokalet på Ullevaal stadion har, og hvor mange flere enn dem som har fått plass som har meldt interesse for å delta.

OPPDATERT: Lokalet tar 100 personer – det bor 130.000 mennesker i de tre bydelene

LES OGSÅ: Byrådet ga Aftenposten eksklusiv tilgang på forslaget til ny kommuneplan før alle andre. Det mener Norsk Presseforbund er forkastelig

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse