- Det beste fra Oslo blir enda bedre

Vi bytter navn og «pusser opp» avisene med ny design.

Journalistene må lære seg helt nytt arbeidssett.

Velkommen til en avis med helt ny design. Og til? Mediehuset dittOslo.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.10.2012 kl 11:52

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

NYTT: Øystein Dahl Johansen, designer Christen Hvam og Henrik Meidell tar det nye designet i øyesyn. FOTO: KARL A. KJELSTRUP

Se bildet større

OPPLÆRING: Nettsjef Christian Haksø lærer bort noen triks til journalist Lars Weimoth. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Se bildet større

GLAD REDAKSJON: Christian Haksø (t.v.), Sajid Awan, Anne Marie Huck Quaye, Hege Braaten, Tore Bollingmo, Lars Weimoth, Ellen Rønning, Cathrine Brynildsen, Pål Magnus Tømmervold, Nina S. Olsen, Karianne Nygård, Øystein Dahl Johansen, Aina Moberg, Tone Granholt Henriksen, Magne Mellem Enoksen og Karl A. Kjelstrup. FOTO: BIRGITTE ØREN

OSLO: «Det som berettiger foretagendet, er den omstendighet, at Aker aldri kan vente, at Christiania-pressen kan afse spalterum i nogen nævneværdig grad til stof som er af væsentlig lokal interesse for Aker».

Dette var programerklæringen til Akersposten første redaktør, høyesterettsadvokat Thorstein Diesen, i 1905. Mer enn 100 år senere har historien ført oss frem til et av landets aller største lokale mediehus, målt i leseroppslutning.

Hver eneste uke leser 168.000 Oslo-borgere avisene til Mediehuset dittOslo. Kun Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Adresseavisen har flere lesere blant de lokale mediehusene i Norge.

LES OGSÅ: Åpner Oslos jobbmarked for deg

Store endringer

Oslo er en by med et stort medietilbud. Nær sagt det som er av riksaviser, TV2, NRK, nettaviser, radio, ukepresse og fagpresse her til lands har sin base eller store redaksjoner her.

Aften har vært en regionavis for Stor-Oslo, men legges ned som avis ved nyttår. Lokalavisene Oslo har i en årrekke vært det eneste avis- og mediehuset som har hatt hele Oslo og bare Oslo som fokus.

Medievanene og medietilbudet er inne i store endringer. Facebook, Google og Twitter er store internasjonale aktører som også er høyst tilstede i Oslo-folks hverdag. Folk flest leser mindre papir og mer på pc og mer på mobil.

Det som ikke endrer seg er folks behov og interesse for god og viktig journalistikk fra lokalmiljøet. Derfor er det de lokale mediene som har stått seg sterkest i møte med den økte konkurransen.

Våren 2010 lanserte vi nettstedet dittOslo, høsten 2011 byguiden skjeriOslo. I løpet av et års tid har vi nesten doblet trafikken og har rundt 80.000 digitale brukere hver uke.

Nyheter er kjernen

Vi har ingen planer om å stoppe der. Stadig får vi innspill og ønsker fra leserne og brukerne om saker dere ønsker vi skal skrive om og tjenester dere savner hos oss.

Vi må stadig endre oss hvis vi fortsatt skal oppfattes som relevante og nyttige i din mediehverdag. Den siste tiden har vi blant annet lansert jobbtjenesten stillingiOslo, og i samarbeid med leserne av skjeriOslo kårer vi i høst Byens beste innenfor utvalgte kategorier.

«Det beste fra Oslo på ett sted» er slagordet til dittOslo. Nå håper vi å bli enda bedre.

Nyheter og viktig journalistikk fra Oslos ulike lokalmiljøer er fortsatt vår kjernevirksomhet. Skal vi oppnå vår visjon om å «skape engasjement, stolthet og omtanke for lokalmiljøet» og «være et senter for lokalkunnskap» (Mediehuset dittOslos visjon og verdier) så må vi både oppfattes som viktige og engasjerende.

LES OGSÅ: DittOslo har fått nye eiere

Og noe av det vi har opplevd størst engasjement for opp gjennom årene er når vi kåret Årets navn rundt om i Oslos bydeler. Denne type aktiviteter hvor dialogen med lokalsamfunnet står i fokus skal vi selvsagt fortsette med.

Mer moderne

Helt siden Orkla kjøpte Nordstrands Blad i 1998 har vi vært konserneid. Fra i høst har vi vært en del av nye Amedia. Gjennom noen av Norges dyktigste avisdesignere har avisene i tidligere Edda fått en fullstendig «make over».

Vi håper du liker den nye avisen. Og at du hver dag finner noe nyttig eller engasjerende fra den flotte byen vår på dittOslo og skjeriOslo. God fornøyelse!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse