ANNONSE
Annonse

En av Markas mest brukte turstrekninger:

Det blir ikke kjørt skiløyper her i vinter

Turveien og strekningen Sandermosen mot Monsetangen og Kjelsås skal brukes til tømmerkjøring i vinter. Dermed vil det ikke bli skiløyper her, slik som bildet fra i fjor viser. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA (ARKIVFOTO)

Veien skal prioriteres til helt andre ting.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 05.12.2017 kl 11:36

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

SANDERMOSEN: For et flott vintervær det var i helgen! Se bilder fra leserne her.

Samtidig har mange lesere også sendt meldinger til Nordre Aker Budstikke om at det var stor skuffelse over at det var brøytet til bilvei, ved Sandermosen og innover.

«Stor var overraskelsen da det viste seg at hele strekningen (et par km) nettopp er brøytet og skrapet, ingen løype lengre og masse stein og grus i veibanen. Ingen informasjon ved bommen ved Sandermosen om hvorfor veien er brøytet og hvor langt! Det samme gjelder løypa fra Sandermosen mot Kjelsås,» skriver én.

«Fra Sandermosen stasjon mot Kjelsås og mot Sinober er veien, der det vanligvis kjøres løyper om vinteren, brøytet! Holke, der plogen ikke har trengt gjennom, grus og pukkstein dekker stort sett veien!» skriver en annen.

Vi tok kontakt med Løvenskiolds skogavdeling. De kan fortelle at på den populære strekningen fra Sandermosen, til venstre mot Snippen, og til høyre mot Monsetangen, kommer det ikke til å bli kjørt opp til løyper vintersesongen 2017/2018.

Brøyter

– Løvenskiold Skog vil vinteren 2017/18 gjennomføre en skogsdrift i området Sandermosen. Skogsbilveien fra Sandermosen stasjon er helt nødvendig for å få kjørt ut tømmer. Se vedlagt kart hvor rødmerket skogsbilvei vil brøytes vinteren 17/18, ifølge Carl Gustaf Rye-Florentz, skogsjef i Løvenskiold Skog.

Se kartet og den røde stripen som markerer hvor det vil bli kjørt tømmer:
 

Den røde markeringen viser skogsbilveien hvor det tidligere har vært skiløyper, men som vinteren 2017/18 vil bli brøytet til tømmerkjøring.

Han fortsetter:

– Skiløypa fra Solemskogen vil som tidligere kunne benyttes og vil gå på østsiden av Styggedalen og videre nordover mot Movann og Sinober.

Rye-Florentz forteller også at både Skiforeningen og Oslo kommune ved Bymiljøetaten er informert om skogsdriften.

– Løvenskiold Skog ønsker alle velkommen på skitur i marka og håper det kommer mer snø før jul, sier han.

Gallup

Vil du savne denne skiløypa hvis det ikke blir kjørt opp her i vinter?

Vis resultat

Alternativer?

Seksjonsleder i Bymiljøetaten, Trond Enkerud, forteller at de vil se etter andre muligheter. Går man opp turveien fra Monsetangen, mot Sandermosen, vil jo løypene brått stoppe på toppen av bakkene fra Monsetangen.

– Vi vil se om det er mulig å finne alternativer, sier Enkerud.

LES OGSÅ:

Her kjørte renovasjonsbilden ut i skiløypa - trolig er løypene ødelagt for andre år på rad!

Sjekk DITT nabolag: Her kommer 58 nye fartshumper og 12 opphøyde gangfelt. 11 strekninger får lavere fart

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse