ANNONSE
Annonse

Det blir smelling i kveld

Lørdag kveld har brannvesenet gitt tillatelse til oppskyting av fyrverkeri fire steder i Oslo. Foto: ARKIVFOTO

I kveld skal det sendes opp fyrverkeri flere steder i Oslo. – Arrangørene får selv vurdere om det er passende, ifølge brannvesenet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.11.2015 kl 13:39

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO/ULLEVÅL HAGEBY: Lørdag formiddag tvitrer Brann- og Redningsetaten om flere fyrverkeriarrangementer utover dagen, i Oslo. Også i Ullevål Hageby.

LES OGSÅ: Slik lurer 13-åringer foreldrene, og drikker seg «dritings»

– Det er gitt tillatelse til avfyring av fyrverkeri ved tre anledninger i dag. 20:00 i Kronveien, 22:20 ved Ullevål, 22:30 ved Havnebassenget, skriver og tvitrer Brann- og Redningsetaten.

Mer aktive

Informasjonssjef i Brann- og Redningsetaten, Lars Magne Hovtun, forteller at dette kun er rutine og i tråd med at etaten skal være mer aktiv på sosiale medier. Og ikke spesielt i sammenheng med terrorhendelsene i Paris fredag kveld.

LES OGSÅ: Kommentar: – Vi fratar vårt eget politi retten til å bære våpen mens en europeisk storby innfører unntakstilstand og i prinsippet er i krig

– Vi skal bli mer aktive på tvitter og facebook, og derfor tvitrer vi også om fyrverkeri i løpet av dagen i Oslo. Nødetatenes sider på tvitter og facebook skal være kilde til informasjon om krisesituasjoner og hendelser for folk flest, og vi ønsker derfor at det blir en vane for folk å følge med på meldinger fra oss. Derfor oppfordrer vi om at flest mulig følger nødetatene - både på tvitter og facebook, sier Hovtun.

Han fortsetter.

– Selv vurdere

– Tidligere har Sivilforsvarets tyfonalarm og viktige meldinger på radioen vært det viktigste verktøyet for å informere folk om krisesituasjoner. Skulle det skje en større krise i Norge nå, vil vi også bruke tvitter og facebook til å gi viktig informasjon.

I etterkant av intervjuet med informasjonssjef Hovtun tvitrer brannvesenet videre om fyrverkeritillatelsene.

– Tillatelsene ble gitt før Paris-terroren. Arrangørene må selv vurdere om det er passende. Vi informerer for å forhindre at noen blir redde.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse