– Det er helt nydelig i Marka. Det er silkeføre

Oslo 26. april 2017. FOTO: BYMILJØETATEN

Savnet du skiføret i påsken? Litt forsinket har endelig «påskeføret» inntatt Marka. Onsdag morgen har Bymiljøetaten og Skiforeningen til sammen kjørt nesten to mil med stormaskin.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.04.2017 kl 10:32

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

MARKA: Snøværet i begynnelsen i uka har, tro det eller ei, gjort underverker for skiføret. Mandag og tirsdag kjørte Bymiljøetaten en rekke løyper med scooter i Maridalen og Nordmarka.

LES OGSÅ: 24. april kjørte Byiljøetaten opp skiløyper

10 kilometer fra Movann

Onsdag morgen melder Bymiljøetaten at de har børstet snøen av løypemaskinen, og har kjørt opp løype for klassisk og fristil mellom Movann og Holmetjern på grensen til Nittedal.

Se bildet større

Masse snø i Marka i slutten av april. FOTO: BYMILJØETATEN

Dette er en løype på i overkant av 10 kilometer.

– Der traff vi Skiforeningen, og de har vært lenger inn med stormaskin, sier Bymiljøetatens løypebas Roar Grønvold.

7 kilometer videre

Kjetil Hagen i Skiforeningens markaavdeling forteller at fra Holmetjern til Sørli skole er det også kjørt opp med stormaskin.

– En strekning på rundt syv kilometer, via Fredrikstad og Ørfiske. Bare å nyte siste skidagene nå. Men vær litt obs, det kan være bare partier enkelte steder, sier Hagen.

Løype fra Sandermosen

Forholdene bekreftes av Bymiljøetatens mann.

Se bildet større

Bare å gli innover i Marka, siste uka i april. FOTO: BYMILJØETATEN

– Det er helt nydelige forhold. Det er silkeføre. Det er 2 grader her inne, men det er minusgrader i snøen, sier Grønvold.

Fra Sandermosen til Movann ble det kjørt med scooter tirsdag, og der er løypene fortsatt fine, ifølge løypebasen. Denne løypa er omtrent 5 kilometer lang.

Etter det Nordre Aker Budstikke erfarer er scooterløypa fra Sandermosen til Kjelsås ikke bra nok lenger.

LES OGSÅ: Frister det mer å sykle enn å finne igjen skiene? Sjekk hvor du kan få gratis vårpuss av sykkelen din!

Påskeføre

– Det er påskeføre nå?

– Ja, påsken har kommet til Oslo, det kan jeg si, ler løypebasen.

Dermed kan du nå – trolig – gå på ski fra Sandermosen, via Holmetjern, til Ørfiske, omlag 22 kilometer. Over én mil er preparert både for klassisk og fristil. God tur!

Se også Skiforeningens føremelding. NB! Den er per onsdag formiddag ikke helt oppdatert med de løypene som er oppkjørt i dag. Du kommer deg til Movatn med Gjøvikbanen, med avganger fra Oslo S, Nydalen eller Kjelsås.

Se bildet større

Det grønne strekket er preparert for klassisk og fristil med stormaskin onsdag morgen. Løypa er 5,1 kilometer lang, og går fra Movann til Finntjern (Tøte). Se hele kartet hos Skiforeningen.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse