Det er ikke hvem som helst som skal rulle rundt i denne bussen

Siste finish før rullingen starter. FOTO: PRIVAT

Og trodde du at russejentene ikke inviterer med seg yngre gutter på rulletur?

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.04.2017 kl 13:55

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

BLINDERN: Anneli Aune er russepresident 2017, sjefen for 20.000 russ i Oslo og Akershus.

Nordre Aker Budstikke treffer Anneli ved Blindern videregående skole, der hun nå går siste året. Neste år satser hun på folkehøyskole i Trondheim.

LES OGSÅ: Natt til tirsdag; Russebråk og slåssing her - en person arrestert.

Det er like før rullingen er i gang, siste finishen på bussen til russepresidenten og de andre jentene gjøres. Med dekknavn Kool Herc.

Selve jobben som russepresident fikk Anneli etter å ha søkt via en Facebook-annonse. Det var intervjurunder, tidligere russestyret tar den jobben hvert år.

Lærerikt og moro

– Det har vært møter, arrangementer og andre ting i flere måneder nå. Det er jo mye ved siden av skole og andre ting, men også lærerikt og moro å være med på, sier Anneli.

Blant annet har hun, samme dag lokalavisa treffer Anneli ved skolen, har hun også gjort et stunt med Rusken, eller «Russken». For 2017-russen har inngått en avtale med Rusken, om å få fokus på å rydde opp etter seg.

LES OGSÅ: På disse stedene nekter Oslo kommune russen å feste i april og mai

Knute

Hver gang noen kaster søppel i søppelkassene, så skal russen juble, klappe og omfavne de som gjør. Det betyr russeknute nummer åtte. Les mer om knuta, og samarbeidet, her.

– Det er jo morsomt med knute nummer åtte da! Men samtidig, så er det ikke så lett å få vist frem noen knuter, for ikke er det russetog lenger, og ikke så mange som har russeluer heller.

– Men det viktigste er jo selve budskapet: Slutt å forsøple, og rydd opp etter deg! I tillegg har vi også samarbeid med politi og Kripos, med blant annet holdningsskapende kampanjer i forhold til overgrep og vold, sier russepresidenten videre.

Kampanjer som blant annet har blitt vist på TV.

Se bildet større

Anneli Aune, russepresident og på buss med mange andre russejenter. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Parkering forbudt

Det strammes inn for russens feiring. De siste par årene har Oslo kommune satt opp skilt med midlertidig parkering forbudt for busser på enkelte utfartsparkeringer hvor russen er kjent for å feste om natten i mai.

Vedtaket ble i 2015 fattet på bakgrunn av mange klager om nattebråk fra oppsittere i Maridalen og Sørkedalen, opplyste Bymiljøetaten den gangen. I år utvider kommunen parkeringsforbudet til disse åtte stedene.

– Det er jo synd da, at russen får enda færre steder å møtes på. Men vi finner vel andre plasser hvor vi kan være da, i tillegg til de faste arrangementsplassene som Tryvann, sier Anneli.

Som snart er klar for å spasere inn på egen russebuss og rulle avgårde med de andre jentene som er med på bussen. Jenter fra skolene Blindern, Oslo Handelsgym og Persbråten.

Anneli selv er fra Smestad.

Men som russepresident så er man vel kanskje mer utsatt for å bli fulgt med på, at man oppfører seg ordentlig i russetiden?

– He, he. Ja kanskje. Jeg får gå foran som et godt eksempel da, gliser Anneli.

Jentebusser med yngre gutter?

Vi går ikke i detalj om årets russesanger. De har skapt mye oppmerksomhet på grunn av tekstene.

Med mye fokus på at gutta tar med yngre jenter i bussen.

– Hva med russejentene?

– Vi tar med gutter på rulling vi, så klart. Også litt yngre. 00- og 99-gutta er jo veldig søte de da, ler Anneli, før hun forsvinner inn til undervisning ved Blindern vgs.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse