Det er ikke plass til leddbussene på holdeplassen

Det danner seg tydelig kø ved Tåsensenteret tirsdag ettermiddag. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Derfor parkerer bussene under T-banebrua på Tåsen. – Jeg har sett kø, helt ned til bensinstasjonen, av biler som står bak disse feilparkerte bussene, forteller en leser til. Bymiljøetaten varsler strakstiltak.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.09.2017 kl 12:34

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

TÅSEN: Det er bare plass til en buss på buss-stoppet og endeholdeplassen ved Tåsen senter. Det betyr at i eksempelvis rushen, med hyppige avganger og leddbusser, blir også busser stående parkert under T-banebrua.

I april satte nemlig Ruter inn leddbusser på rute 34 til og fra Tåsen.

– Kun én leddbuss får plass på holdeplassen, buss to og tre stiller seg foran inn- og utkjøringen til Tåsensenteret eller i strid med parkering forbudt-skiltet under T-banebroen, og videre nedover, sier en leser som har kontaktet Nordre Aker Budstikke.

Han mener videre at denne praksisen skaper farlige situasjoner og dårlig sikt.

Se bildet større

Leddbussene blir stående under brua. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

– Jeg har sett kø, helt ned til bensinstasjonen, av biler som ikke ønsker å kjøre forbi disse feilparkerte bussene, på grunn av dårlig sikt, legger leseren til.

Strakstiltak igang

– Hva tenker Bymiljøetaten om dette. Er det planer for å løse opp i situasjonen?

Bymiljøetaten forteller at de er godt kjent med problemstillingen. Og det vil bi endringer.

– Tåsenveien skal bygges om. Planen er at arbeidet starter våren 2018 og byggetiden blir rundt to år. Vi kan imidlertid ikke vente så lenge med å løse problemet for bussen utenfor Tåsensenteret, sier Monica T. Olsen, presseansvarlig i Bymiljøetaten.

LES OGSÅ: Slik blir Tåsenveien i 2020

Derfor jobber etaten nå med et strakstiltak, som vil tre i kraft i høst.

– Tiltaket går ut på at drosjeholdeplassen (på nedsiden av Tåsensenteret og før T-banebrua, journ. anm.) midlertidig flyttes til bussens endeholdeplass ved senteret, samt ved dagens bilparkering på motsatt side, sier Olsen.

Parkering blir drosjelomme

Dette innebærer at parkeringsplassene omdisponeres til drosjelomme. De som i dag parkerer foran Nordbergveien 6, må derfor finne et annet sted å sette bilen sin, ifølge Bymiljøetaten.

– Bussens endeholdeplass vil flyttes rundt 150 meter lenger sør til rett nedenfor Tåsen Grill og Pizza. Da vil ventesituasjonen under brua være løst og adkomsten til Tåsen senter vil bli mer trafikksikker, avslutter Olsen.

LES OGSÅ:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse