ANNONSE
Annonse

Det er ikke så veldig moro for barna å hente ballen her

Romleiren nedenfor det store idrettsanlegget til Lyn på Kringsjå. Foto: PRIVAT

Det sier leder for SFK Lyn, Sjur Skridshol, om romleirene rett nedenfor det store idrettsanlegget på Kringsjå. – De kommer igjen og igjen, merkelig at ikke kommunen og politikerne klarer å gjøre noe med dette?

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 10.09.2016 kl 10:54

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KRINGSJÅ: – Det er et titalls telt noen meter nedenfor fotballanlegget her, syd for klubbhuset og den eksisterende nederste kunstgressbanen. Ikke så veldig moro for barna å hente ballen her, når den går over nettingen, sier Sjur Skridshol, leder av SFK Lyn på Kringsjå.

Det er mye søppel i leiren på Kringsjå. Foto: PRIVAT

Han er oppgitt over problemet.

– Klarer ikke politikerne å gjøre noe med dette?

– De kommer igjen og igjen, merkelig at ikke kommunen og politikerne klarer å gjøre noe med dette? Det er jo ikke bare vi som jobber her som reagerer på dette, foreldre er stadig i kontakt med oss og er også veldig bekymret, sier Skridshol.

LES OGSÅ: Skar ned hengekøya og dro

Foto: PRIVAT

Nordre Aker Budstikke har også tidligere skrevet om ulovlig camping. Høyre mener byrådet er handlingslammet i sakens anledning. Her kan du lese kritikken og hva miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) svarer:

Sjokkerte over handlingslammelse når det gjelder ulovlig camping og forsøpling.

– Det skal vel ikke være sånn, at folk kan tilgrise og forsøple et nærområde på denne måten. I tillegg har vi sett at det også er mye alkohol i området der teltene står. Politiet har også tidligere i år vært i området her og beslaglagt alkohol, ifølge Skridshol.

Han har flere ganger vært i kontakt med kommunen ved Bymiljøetaten, skriftlig. Det begynner å bli mange uker siden første henvendelse, men så langt har ikke Lyn og Skridshol fått noe svar fra kommunen.

Foto: PRIVAT

Lys på turveien

For det som står øverst på agendaen nå, er å få lys langs turveistrekket mellom kunstgressbanene syd for klubbhuset, og rett ovenfor der romleiren er, og ned til den nye fotballbanen, som skal stå klar 1. oktober.

LES OGSÅ: Vann- og avløpsetaten har fått nok av ulovlig camping ved Oslos drikkevann

– Det kommer til å gå hundrevis av unger frem og tilbake på det strekket om kort tid. Lys vil hjelpe noe på situasjonen, mener Skridshol.

Foto: PRIVAT

Purring 8. august

Blant annet sendte han en purring 8. august i år til Bymiljøetaten.

– Vi har ikke hørt noe fra BYM (journ. anm. Bymiljøetaten) ifm denne saken. Planlagt åpning av banen er 1/10-16 og det hadde vært flott hvis vi fikk til noe før den tid? Veien er ekstremt mørk, skogen er yndet tilholdssted for romfolk/hjemløse og det er veldig mange foreldre som er på meg og spør hva som skjer mht belysning.

– Det vil være hundrevis av barn og ungdom som vil benytte denne veien som går mellom klubbhus og den nye banen – hver dag, skriver Skridshol og klubben.

Sjur Skridshol i SFK Lyn er ikke fornøyd med at dette ligger rett ved området hundrevis av barn ferdes. Foto: PRIVAT

Videre sendte han på nytt henvendelse 30. august.

– Jeg skriver til dere på vegne av Ski- og Fotballklubben LYN som drifter 2 kunstgressbaner for BYM på Kringsjå. Bane nr 3 (KGB3)er under bygging i regi av BYM. Banen bygges syd for klubbhuset og KGB2 og adkomstveien er en kommunal vei som går gjennom en tett skog. I dag er det minimal virksomhet på banene som ligger der (2 gressbaner), men både foreldre og barn som benytter banen uttrykker engstelse for å gå der.

– Når den nye banen er klar i oktober, vil hundrevis av barn benytte banen hver dag – ofte til sent på kveld. På formiddagen er det trening i LYN regi og på ettermiddag/kveld er det kamper i regi av Oslo Fotballkrets. Eneste adkomstvei, fra klubbhuset til KGB3, blir gjennom skogen. Den kommunale stien gjennom tett skog er ca 100 m lang. Det er belysning langs veien 70 m lenger syd enn skogen.

Leder av SKF Lyn, Sjur Skridshol, foran klubbhuset på Kringsjå, fra tidligere anledning.

Videre:

– Området vest for skogen er sterkt belastet med mange husstedsløse. Vi kontakter nesten ukentlig Rusken/BYM/Politiet vedr Romfolk som etablerer større og mindre leire i dette området.

Lover svar

Kommunikasjonsrådgiver Monica Thorud Olsen i Bymiljøetaten bekrefter at de har mottatt ønsker om belysning i området.

– Vi ser på hva som er mulig å få til. Lyn FK vil få svar fra oss i løpet av kort tid, skriver hun i en e-post til Nordre Aker Budstikke.

Hun forklarer at Bymiljøetaten ikke har myndighet til å bortvise mennesker fra området.

– Men sammen med politiet har vi jevnlige aksjoner både i dette området og ellers rundt om i byen for å rydde ulovlige leire. Vi har hittil i år hatt 34 aksjoner, der vi sjekker 8 steder i snitt, altså nærmere 300 steder bare i år.

LES FLERE SAKER FRA NORDRE AKER BUDSTIKKE:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse